ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Γεμίζουν οι φυλακές με επικριτές της εισβολής στη Συρία – Περισσότερες από 300 συλλήψεις πολιτών

Τουρκία: Γεμίζουν οι φυλακές με επικριτές της εισβολής στη Συρία – Περισσότερες από 300 συλλήψεις πολιτών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σηκώνει… μύγα στο σπαθί του όσον αφορά το θέμα της εισβολής στη Συρία και αυτό φαίνεται από τις μαζικές συλλήψεις επικριτών των τακτικών του στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως έγινε γνωστό και επισήμως, οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν προβεί στη σύλληψη τουλάχιστον 300 ατόμων, τα οποία άσκησαν δημοσίως κριτική για την εισβολή στο συριακό έδαφος και τις φονικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε διάφορες περιοχές των Κούρδων, τόσο από το τουρκικό πυροβολικό, όσο και από την αεροπορία.

Οι κατηγορίες με τις οποίες κρατούνται εκατοντάδες πολίτες, είναι της «τρομοκρατικής προπαγάνδας», μέσω των social media.

Τη Δευτέρα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 311 άτομα για «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας», κατά τη διάρκεια των 10 ημερών που διεξάγεται η στρατιωτική επιχείρηση «Κλαδί ελιάς». Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι και μέλη ακτιβιστικών ομάδων.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν μετά τη δημόσια κριτική του Τούρκου προέδρου στην Τουρκική Ιατρική Ένωση (TTB), τα μέλη της οποίας χαρακτήρισε «λάτρεις της τρομοκρατίας». Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Ένωσης και ότι σύντομα θα βγει το πόρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας συνεχίζονται, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι στόχος είναι η εξάλειψη των Κούρδων «τρομοκρατών» και ο «καθαρισμός» των συνόρων της Τουρκίας από «τρομοκρατικές ομάδες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.