Μέχρι και τα στρινγκάκια των εθελοντριών θα φωτογραφίζουν στο τέλος...

Μεσσηνία: Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες συνελήφθη 60χρονος για εμπρησμό από πρόθεση

Ο άνδρας είχε συλληφθεί ξανά στις 27 Αυγούστου

Μεσσηνία: Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες συνελήφθη 60χρονος για εμπρησμό από πρόθεση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες συνελήφθη στη Μεσσηνία ένας 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί αρχικά στις 27 Αυγούστου, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε δύο περιστατικά πυρκαγιάς. Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, την Κυριακή 30 Αυγούστου φέρεται να προκάλεσε δύο ακόμα πυρκαγιές στην περιοχή. Η νέα αυτή εξέλιξη οδήγησε στην εκ νέου σύλληψή του.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων Αρχών, οι οποίες διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι νέες φωτιές, καθώς και τυχόν σύνδεσή τους με τα προηγούμενα περιστατικά.

Η ανακοίνωση:

«60χρονος συνελήφθη για δύο νέους εμπρησμούς στη Μεσσηνία –
(Ο συγκεκριμένος, είχε συλληφθεί για σκόμη δύο, άλλους εμπρησμούς).
Τέσσερις (4) πυρκαγιές μέσα σε πέντε (5) ημέρες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Μεσσηνίας, της Δ.Α.Ε.Ε. του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία οδήγησε στην εκ νέου σύλληψη 60χρονου ημεδαπού για εμπρησμό από πρόθεση, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, στη Μεσσήνη.

Ο 60χρονος ημεδαπός, παρότι είχε συλληφθεί στις 27 Αυγούστου 2026 για δύο εμπρησμούς από πρόθεση και, μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, φέρεται να προκάλεσε δύο νέες πυρκαγιές μόλις δύο ημέρες αργότερα.

Ειδικότερα, χθες Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, με τη χρήση γυμνής φλόγας, φέρεται να προκάλεσε δύο εστίες σε ξηρά χόρτα στις 16:00 και στις 17:40, δεύτερη πυρκαγιά σε περιοχές της Μεσσήνης.

Ύστερα από άμεσες και συντονισμένες ανακριτικές ενέργειες, ο 60χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο φερόμενος υπαίτιος και συνελήφθη εκ νέου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί στις 27 Αυγούστου 2026 για δύο ακόμη πυρκαγιές, τις οποίες φέρεται να προκάλεσε από πρόθεση με τη χρήση γυμνής φλόγας, στις 26 και 27 Αυγούστου.

Μετά την πρώτη σύλληψή του είχε οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, μέσα σε δύο ημέρες, συνελήφθη εκ νέου για δύο νέους εμπρησμούς, με αποτέλεσμα να του αποδίδεται συνολικά η πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών μέσα σε πέντε ημέρες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε νέα δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2026, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που προβαίνουν σε εμπρηστικές ενέργειες από πρόθεση».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.