Τουρκία: Σύλληψη 4 Ιρακινών για απόπειρα επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Τουρκία: Σύλληψη 4 Ιρακινών για απόπειρα επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, σήμερα συνελήφθησαν τέσσερις Ιρακινοί, οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Οι 4 άνδρες συνελήφθησαν στην πόλη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, στη βόρεια Τουρκία, κατά τη διάρκεια μιας εφόδου που πραγματοποιήθηκε έπειτα από τον συναγερμό που σήμανε χθες η αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα παραμείνει σήμερα κλειστή.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι τέσσερις ύποπτοι φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ηλεκτρονικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης αυτοκτονίας το 2013, ανακοίνωσε χθες ότι θα παραμείνει κλειστή σήμερα για το κοινό λόγω μιας «απειλής ασφαλείας».

Μετά τον συναγερμό, οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Άγκυρα και πραγματοποίησαν εφόδους εναντίον υπόπτων μελών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην πρωτεύουσα, ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για άλλους 8 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συλληφθέντες είναι «ξένης υπηκοότητας», στρατολογούσαν μαχητές για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και διατηρούσαν επαφές με «εμπόλεμες ζώνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.