Νέα NAVTEX για Καστελόριζο: Οι Τούρκοι βγάζουν τα υποβρύχιά τους για ασκήσεις

Νέα NAVTEX για Καστελόριζο: Οι Τούρκοι βγάζουν τα υποβρύχιά τους για ασκήσεις

[Αρχικό κείμενο 30/3/2018 22:40] Τα υποβρύχιά τους βγάζουν νότια από το Καστελόριζο οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι NAVTEX την οποία ανακοίνωσαν για την Μεγάλη Δευτέρα παραβιάζοντας ουσιαστικά το μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είναι η περίεργη εμμονή των Τούρκων στην συγκεκριμένη περιοχή δηλαδή γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Μπορεί αυτή τη φορά η NAVTEX να μην περιλαμβάνει το ίδιο το έδαφος του νησιού στην περιοχή διεξαγωγής των ασκήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί τελεί διαρκώς κάτω από ένα ιδιότυπο ναυτικό «αποκλεισμό» με τουρκικά σκάφη να πραγματοποιούν συνεχώς ασκήσεις στην περιοχή και φυσικά να διατηρούν το επίπεδο της έντασης ψηλά.

Με την συγκεκριμένη NAVTEX τα τουρκικά πλοία θα πραγματοποιήσουν Α/Υ με τρία τουρκικά υποβρύχια ένα εκ των οποίων το TCG PREVEZE

Το οποίο πριν από λίγες ημέρες μετέιχε στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση DYNAMIC MANTA-18.

Μαζί με το Preveze θα επιχειρήσουν ακόμη δύο υποβρύχια ένα Type 209/1400 και ένα Type 209/1400mod κλάσης GUR.

Την οδηγία προς ναυτιλομένους εξέπεμψε ο «υπερδραστήριος» σταθμός της Αττάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ του Μαΐου 1988 ορίζει σαφώς ότι κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών των δύο χωρών, καθώς και την τουριστική περίοδο από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, απαγορεύονται οι εθνικές ασκήσεις των δύο χωρών στο Αιγαίο.

Η τουρκική Navtex

TURNHOS N/W : 0438/18

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 02 APR 18 FROM 1100Z TO 1400Z IN AREA BOUNDED BY;

35 50.00 N – 029 50.00 E

35 40.00 N – 029 50.00 E

35 40.00 N – 029 20.00 E

35 50.00 N – 029 20.00 E

CAUTION ADVISED.

CLICK TO SEE ON THE MAP

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.