ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιβεβαίωση pronews.gr: Επιστολή της Lockheed Martin σε Τουρκία για την παραλαβή του πρώτου F-35

Επιβεβαίωση pronews.gr: Επιστολή της Lockheed Martin σε Τουρκία για την παραλαβή του πρώτου F-35

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ η Lockheed Martin έστειλε επιστολή στις τουρκικές αρχές για να παραλάβουν το πρώτο F-35A της τουρκικής Αεροπορίας κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα το pronews.gr σας μετέφερε πρώτο στην Ελλάδα, ότι δηλαδή μια ακύρωση είναι εξαιρετικά απίθανη εν αντιθέσει με την πλειάδα των εγχώριων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη επιστολή που επικαλείται η τουρκική ιστοσελίδα, στην πρόσκληση της η Lockheed Martin, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Η τελετή θα λάβει χώρα στη Lockheed Martin στο Fort Worth στις 21, Ιουνίου του 2018 για λογαριασμό της Δημοκρατία της Τουρκίας. Θα χαρούμε να σας δούμε στο πλευρό μας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης».

Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας, εκτός από τα πρώτα δυο F-35, που βάσει του αρχικού προγραμματισμού, θα παραδοθούν σε αμερικανικό έδαφος μέσα στην χρόνια και μάλιστα ένα εξ΄αυτών στις 21 Ιουνίου, το χρονοδιάγραμμα είναι το εξής:

  • 2018: 2 μαχητικά F-35
  • 2019: 4 μαχητικά F-35
  • 2020: 8 μαχητικά F-35
  • 2021: 8 μαχητικά F-35
  • 2022: 8 μαχητικά F-35

Η ίδια πηγή μάλιστα αναφέρει ότι αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και για τα 100 F-35 τότε το ένα τρίτο από αυτά θα τοποθετηθεί στα εθνικά ελικοπτεροφόρα πλοία “Ανατολή” και “Θράκη” τα οποία θα είναι έτοιμα το 2021 και το 2023 αντίστοιχα.

«Όλα εξελίσσονται κανονικά»

Η προ ημερών ανακοίνωση του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας SSM, και της τουρκικής Αεροπορίας η παράδοση των δύο πρώτων τουρκικών F-35A στην ΤΗΚ πρόκειται να γίνει κανονικά στις 21 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak, η ίδια που είχε διοχετεύσει πληροφορίες περί τουρκικών «αντιμέτρων» (με επιλογή ρωσικού μαχητικού) σε περίπτωση «παγώματος» του F-35A της Τουρκίας, οι προετοιμασίες από την τουρκική Αεροπορία για την παράδοση των δύο πρώτων stealth μαχητικών, επί αμερικανικού εδάφους, συνεχίζονται κανονικά.

Δύο Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ όπου περνούν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τύπο οι οποίοι όπως αναφέρεται, θα φέρουν στην Τουρκία και την αεροπορική βάση της Μαλάτεια τα δύο πρώτα αεροσκάφη τον Σεπτέμβριο του 2019, την ώρα που θα συνεχίζεται η παράδοση και άλλων F-35.

Οι προετοιμασίες στην 7η κύρια βάση αεριωθουμένων είναι συνεχείς, με την κατασκευή νέων υπόστεγων συντήρησης στη θέση των παλαιότερων που φιλοξενούσαν τα F-4E 2020, ενώ τα ειδικά καταφύγια (HAS) θα αναβαθμιστούν για την φιλοξενία των F-35.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν στα τέλη του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2019.

Ανέκδοτο το εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ σε Τουρκία

H παραπληροφόρηση και οι αερολογίες από συγκεκριμένους κύκλους, σε ότι αφορά την «τιμωρία» εκ μέρους των ΗΠΑ της Τουρκίας για την αγορά των S-400, με την μη παράδοση των stealth μαχητικών F-35 στη Τουρκία στις 21 Ιουνίου ή ακόμα και την επιβολή συνολικού εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην γειτονική χώρα, έχει κτυπήσει «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες.

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή με «διαρροή» πληροφοριών από ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα περί «πιθανού εμπάργκο όπλων στη Τουρκία» και ακολούθησαν διάφορες περιθωριακές και μη, ιστοσελίδες που πανηγύριζαν για «έκτακτες ειδήσεις και οριστική απαγόρευση εξαγωγής των F-35 στην Τουρκία» με αφορμή κάποιες προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του «Ετήσιου Νόμου Εθνικής Άμυνας» (NDAA) για «πάγωμα» της εξαγωγής όπλων στη Τουρκία λόγω S-400.

Η αλήθεια: Οντως υπήρξαν «προτάσεις νόμου» – και μέχρι εκεί – στο πλαίσιο της NDAA από ορισμένα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και ρεπουμπλικανούς και δημοκρατικούς, για να υπάρξει μια τέτοια ενέργεια. Η πρόταση νόμου δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λέει η φράση: «Πρόταση νόμου». Μέχρι εκεί.

Μακάρι η πρόταση νόμου να ψηφιστεί και να γίνει κανονικός νόμος των ΗΠΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση η μη παράδοση των F-35 θα ήταν το μικρότερο ευεργέτημα για την Ελλάδα. Σταδιακά θα αποσυντίθεντο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ότι αφορά τους σχηματισμούς που κάνουν ευρεία χρήση αμερικανικού υλικού και θα επιστρέφαμε στο 1974-1976.

Υπάρχει τέτοια περίπτωση; «Ούτε μία στο εκατομμύριο»!

Πρώτον θα ήταν το καλύτερο δώρο στον Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την προεκλογική περίοδο. Το αντιαμερικανικό αίσθημα στην γειτονική χώρα βρίσκεται σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που βρισκόταν στην Ελλάδα στην δεκαετία του ’70 μετά τα γεγονότα στην Κύπρο.

Δεύτερον, η τουρκική κυβέρνηση θα έκλεινε την επόμενη ημέρα την βάση στο Ινσιρλίκ και αυτό θα ήταν το μικρότερο κακό για τις ΗΠΑ: Αυτομάτως οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Συρία θα μετατρέπονταν σε «αναλώσιμοι πολιορκημένοι».

Έπειτα το Su-57 ή για πιο γρήγορα το Su-35 θα προσγειώνονταν στα τουρκικά αεροδρόμια πολύ γρηγορότερα απ’ότι θα προσγειώνονταν τα F-35!

Πιστεύει κανείς ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι καλύτερα να αντιμετωπίσει Su-57 ή Su-35 παρά F-35 με όλα τα όπλα που τα συνοδεύουν; Ή ακόμα και μια Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ; Αν, ναι, τότε πλανάται πλάνην οικτράν.

Ήδη η Άγκυρα στις γκρίνιες και τις προτάσεις νόμου βουλευτών, γερουσιαστών (βασικά αυτών που έχουν στενή σχέση με το εβραϊκό λόμπι το οποίο βρίσκεται πίσω από την όλη κίνηση) απαντούν ότι «μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και αναζήτηση από άλλες πηγές παρόμοιας προηγμένης τεχνολογίας».

Μπορεί αν συμβεί κάτι τέτοιο; Οι ΗΠΑ πριν από 39 χρόνια απώλεσαν το Ιράν και αυτό παραλίγο να τους στοιχίσει ακόμα και ήττα στον “ψυχρό πόλεμο” ενώ το Ισραήλ (το οποίο επαναλαμβάνουμε, βρίσκεται πίσω από την πολεμική κατά της Τουρκίας) δεν θα κινδύνευε αυτή την στιγμή από τους μουλάδες αν δεν είχε χαθεί το Ιράν για την Δύση.

Το οποίο Ιράν έδωσε, εν πολλοίς, την νίκη στους συμμάχους στον Β’ΠΠ ανοίγοντας τον διάδρομο εφοδιασμού της Ρωσίας με δυτικά όπλα την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης στο Ανατολικό Μέτωπο.

Ποια περιθώρια έχουν σήμερα να χάσουν τη Τουρκία;

Επειτα υπάρχει και το πανίσχυρο λόμπι όπλων των ΗΠΑ το οποίο βλέπει ότι μόνο οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα σε όλο το ΝΑΤΟ.

Σε ότι αφορά τις «παπάτζες» περί μη παράδοσης σε τουρκικό αεροδρόμιο των F-35 να πούμε ότι τα F-35 παραδίνονται κατά κανόνα ΕΝΤΟΣ του αμερικανικού εδάφους στις χώρες χρήστες όπου και περνά ένα χρονικό διάστημα 8-10 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χειριστών επάνω στα αεροσκάφη που θα παραλάβει η χώρα.

Ήδη η Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρεία των F-35, έχει ετοιμάσει μια φαντασμαγορική τελετή παράδοσης των F-35 στην τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ), στις 21 Ιουνίου, που οι γνωρίζοντες λένε, ότι δεν έχει ξαναγίνει για καμία από τις χώρες που έχουν ήδη παραλάβει F-35A, ούτε καν για την Βρετανία!

Υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι «Θα τα πάρει τα F-35, αλλά θα ακυρώσει την αγορά των S-400»!

Μα, τότε, το πολιτικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για την Αγκυρα και προσωπικά τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα έχει «σκύψει το κεφάλι» απέναντι στις ΗΠΑ!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρόκειται να «σκύψει το κεφάλι».

Μπορεί να το χάσει στο τέλος το κεφάλι του, αλλά πολιτική δεν αλλάζει.

Στην παρούσα, δε, συγκυρία «παρακαλάει» να του κάνουν «εμπάργκο» (lol) οι ΗΠΑ: Θα γίνει ο κυρίαρχος του ισλαμικού κόσμου μέσα σε μία βραδιά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.