Παραλίγο τραγωδία: Με το «ζόρι» προσγειώθηκε στην Κάρπαθο F-16 της ΠΑ λίγο πριν συντριβεί στο Αιγαίο

Παραλίγο τραγωδία: Με το «ζόρι» προσγειώθηκε στην Κάρπαθο F-16 της ΠΑ λίγο πριν συντριβεί στο Αιγαίο

Παραλίγο τραγωδία στο Αιγαίο, όταν αεροσκάφος της ΠΑ τύπου F-16 παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στην Κάρπαθο αεροσκάφος F-16 block 52+ της Π.Α ύστερα από σοβαρή βλάβη που παρουσίασε (πρόβλημα στην πίεση λαδιού) ενώ μετείχε στην διακλαδική άσκηση «Παρμενίων».

Πιο συγκεκριμένα ο πιλότος του αεροσκάφους ειδοποίησε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, και ότι έπρεπε να προσγειωθεί άμεσα.

Έτσι ο πιλότος του ειδοποίησε ότι θα επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση της 133 ΠΜ στο Καστέλι της Κρήτης, αλλά η σοβαρότητα της βλάβης δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και έτσι πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την 115ΠΜ στην Κράτη προσγειώθηκε τελικά στις 17:28 ακριβώς στην Κάρπαθο.

Την επόμενη ώρα, οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιχειρήσουν να διακριβώσουν αν επρόκειτο απλώς για ένδειξη πτώσης λαδιού ή σημειώθηκε πράγματι η συγκεκριμένη βλάβη που θεωρείται από τα σοβαρά περιστατικά που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ενημέρωσε άμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πανό Καμμένο για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» και ο υπουργός διέκοψε τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας για να λάβει επιπλέον πληροφορίες.

Άσκηση «Παρμενίων 2017»

Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017».

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.