ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνέντευξη-«περιβόλι» του ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη – «Νηφαλιότητα», «χώρα ειρήνης», «σύνορα Ευρώπης» κι άλλα ανέκδοτα…

Συνέντευξη-«περιβόλι» του ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη – «Νηφαλιότητα», «χώρα ειρήνης», «σύνορα Ευρώπης» κι άλλα ανέκδοτα…

Σας έλειψε ο «βασιλιάς της αοριστολογίας» και των … «πολεμικών» δηλώσεων προς τη Τουρκία του τύπου «Μπορεί τα γατάκια να βγάλουν και νύχια καμιά φορά»; Δηλαδή ο-κατά τα άλλα-συμπαθής, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και νυν υπουργός Μετανάστευσης Δ.Βίτσας;

Ε, περιμένετε να διαβάσετε τις δηλώσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, του-επίσης, συμπαθή-Φώτη Κουβέλη για τη Τουρκία, τα εξοπλιστικά προγράμματα και το πώς η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει χωρίς να «τσαλακωθεί» στον αγώνα γεωστρατηγικής ισχύος στην περιοχή!

Μπροστά στον Φώτη Κουβέλη, ο Δημήτρης Βίτσας, είναι κάτι μεταξύ «γερακιού του πολέμου» και «Πάτον»!

Επιλέξαμε τις καλύτερες ατάκες του Φώτη Κουβέλη στον συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ιδού:

Για τους δύο Ελληνες αιχμαλώτους στον Εβρο: «Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό θα αξιολογηθεί από τις τουρκικές αρχές στις πραγματικές του διαστάσεις»!

Αλίμονο! Αλλωστε η Αγκυρα έχει μακρά παράδοση στη ορθή αξιολόγηση των πραγματικών διαστάσεων των γεγονότων (Κύπρος 1964 και 1974, Αφρίν κλπ)! Πρέπει να τρόμαξαν πολύ στη Τουρκία με αυτή την σκληρή δήλωση.

Ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αντιμετωπίζεται με τη χρήσιμη νηφαλιότητα και την πολυεπίπεδη εξωτερική μας πολιτική. Τα σύνορά μας, άλλωστε, είναι σύνορα της Ευρώπης».

Ετσι μπράβο! Είναι άλλωστε γεγονός ότι ανέκαθεν η «χώρες της ειρήνης» (και οι χώρες του ήλιου και της θάλασσας;) και η «νηφαλιότητα» πάντα κέρδιζαν τον μιλιταρισμό, τους υπερεξοπλισμούς και την θεωρία του ζωτικού χώρου. Ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας.

Εκείνο, δε, για τα «σύνορα της Ευρώπης», είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλει να πει (ίσως ότι οι ευρωπαϊκές μεραρχίες/στόλοι/πτέρυγες μάχης θα έρθουν για να προστατέψουν τα σύνορά τους) αλλά για να είναι αυτός υπουργός κι εμείς εδώ στο πληκτρολόγιο, Σάββατο βράδυ, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η Τουρκία: «Η χώρα μας είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, με τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου».

Ωωωωωωω! Πολύ σκληρή δήλωση, ειδικά εκεί που αναφέρεται στις «προϋποθέσεις». Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Πρέπει να προσέχει, να μην κλιμακώνει!

Εξοπλισμοί: «Η Ελλάδα δεν επιλέγει και ούτε θέλει (σ.σ.: Ούτε μπορεί!) να συμμετάσχει στη λεγόμενη κούρσα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών. Εκείνο που πράττει είναι η εξασφάλιση των ικανών στοιχείων που υπερασπίζονται και θωρακίζουν την ικανή και αναγκαία άμυνα της χώρας».

Εκπληκτική δήλωση! Ειδικά το σημείο που αναφέρεται στα «ικανά στοιχεία».

Ποια στοιχεία εννοεί; Στοιχεία μπαταριών; Στοιχεία εγκλήματος; Κακοποιά στοιχεία; Και τι ακριβώς «θωρακίζει την αναγκαία άμυνα της χώρας»;

Και με ποια κριτήρια βγαίνει αυτή η έρμη «αναγκαία άμυνα»;

Γιατί αν ο κυρ-Φώτης δει το νούμερο που χρειάζεται για την πραγματικά «αναγκαία άμυνα» της χώρας, μάλλον θα πάθει αποπληξία, οπότε καλύτερα ας μείνουμε στα «αναγκαία στοιχεία»

Τουλάχιστον εκείνος ο φουκαράς ο Βίτσας το πάλεψε με την αμυντική βιομηχανία. Δεν ξέρουμε τι πέτυχε τελικά, αλλά σίγουρα είχε αντίληψη των «αναγκαίων» που λέει κι ο κυρ-Φώτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταληκτικά: Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Αν μπορεί κι ο Αλλάχ, καλοδεχούμενος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.