ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόγραμμα Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους μέχρι το 2021 εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Πρόγραμμα Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους μέχρι το 2021 εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους μέχρι το 2021 εξήγγειλε ουσιαστικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πριν λίγο στην συνέντευξη Τύπου προς τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Ο Π.Καμμένος αποκάλυψε ότι τα κονδύλια από την πώληση των 28 F-16 block 30 της ΠΑ θα διατεθούν όχι σε προγράμματα εκσυγχρονισμού ή σε κλείσιμο λειτουργικών δαπανών αλλά στην απόκτηση ΝΜΑ.

Μάλιστα σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε προσδιορίζοντας το χρονικό σημείο στο οποίο αυτό θα συμβεί και είπε ότι θα είναι το 2021.

Γιατί; Γιατί μέχρι το 2021 θα έχει ξεκαθαρίσει όπως είπε, το εύρος και το είδος της απειλής.

«Μέχρι το 2021 θα γνωρίζουμε αν η Τουρκία θα προμηθευθεί τελικά το σύνολο των 100 F-35 ή κάποιο μικρότερο αριθμό ή και καθόλου οπότε ανάλογα με το τι θα έχει προηγηθεί μέχρι τότε θα αποφασίσουμε και εμείς τις κινήσεις μας.

Σίγουρα χρειάζεται η ΠΑ το ΝΜΑ όπως επίσης χρειάζεται και ο Στρατός και το Ναυτικό.

Και ελπίζουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα επιτρέψει την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών .

Πάντως τα κονδύλια των F-16 θα διατεθούν για την αγορά του νέου αεροσκάφους».

Εν συνεχεία μιλώντας σε «πηγαδάκι» δημοσιογράφων για την αποκάλυψη του pronews.gr για την «σφήνα» των Rafale και των F-15 είπε επί λέξη:

«Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Αυτό που προέχει είναι να κλείσουμε αυτά τα 2-3 προγράμματα που έχουμε τρέξει» εννοώντας τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την απόκτηση φρεγατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.