ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μετωπική επίθεση Τσίπρα-Κοτζιά σε Ρωσία με περίεργες αναφορές στον ελληνικό εμπορικό στόλο!

Μετωπική  επίθεση Τσίπρα-Κοτζιά σε Ρωσία με περίεργες αναφορές στον ελληνικό εμπορικό στόλο!

Με περίεργες αναφορές στον ελληνικό εμπορικό στόλο, οι οποίες οι οποίες φαίνονται εντελώς ξεκομμένες από το υφιστάμενο περίγραμμα της ελληνο-ρωσικής ρήξης και που αναφέρονται για πρώτη φορά, ελληνικές διπλωματικές πηγές απαντούν στις κατηγορίες της Μόσχας περί της άδικης και αβάσιμης απέλασης Ρώσων ανώτατων διπλωματών.

Οι ίδιες πηγές σε μια ιδιαίτερα σκληρή και δεικτική τοποθέτησή τους, σε ότι αφορά το ιστορικό φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, χαρακτηρίζουν ως αβάσιμες τις κατηγορίες της Μόσχας ότι η απέλαση των διπλωματών υπαγορεύτηκε από τις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο αναφέρουν για τους «Ισχυρισμούς περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα οι οποίοι είναι επίσης απολύτως αβάσιμοι».

Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν:

«Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα.

Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω.

Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημασία έχει ότι αίφνης οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, μετά και την υπόθεση έκδοσης του «βασιλιά του bitcoin» στη Γαλλία οδεύουν από το κακό στο χειρότερο, και ουδείς γνωρίζει τι εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.