ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Volkswagen κέρδισε το Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας 2017

Η Volkswagen κέρδισε το Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας 2017

To Emergency Assist της Volkswagen κέρδισε το βραβείο German Mobility Award 2017 (Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας 2017). Το βραβείο απονεμήθηκε στη Volkswagen από την οργάνωση “Germany – Land of Ideas” και το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών για την ασφαλή και έξυπνη κινητικότητα.

O Stefan Gies, επικεφαλής Εξέλιξης Αναρτήσεων της μάρκας Volkswagen, αποδεχόμενος το βραβείο δήλωσε: «Το Emergency Assist συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ατυχημάτων. Χάρη στη συνεχή εξέλιξη των συστημάτων μας υποβοήθησης του οδηγού έχουμε πετύχει να είμαστε πρωτοπόροι της κινητικότητας του μέλλοντος. Το βραβείο αυτό είναι μια αναγνώριση των δυνατοτήτων αλλά και της αφοσίωσης της ομάδας εξέλιξής μας».

Τα πιο πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης της Volkswagen έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζουν την επιβάρυνση του οδηγού κατά τη διάρκεια των καθημερινών του μετακινήσεων και να κάνουν την οδήγηση όσο το δυνατόν πιο άνετη. Παράλληλα υπάρχουν και συστήματα που ενεργοποιούνται μόνο όταν ο οδηγός εμπλέκεται ή τείνει να εμπλακεί σε μια κατάσταση που είναι έξω από τα συνηθισμένα.

Έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν τόσο τους επιβαίνοντες όσο και τους άλλους χρήστες των δρόμων. Το Emergency Assist της 2ης γενιάς είναι ένα τέτοιο σύστημα. Ενσωματώνει τις λειτουργίες του Lane Assist (Σύστημα Ελέγχου Διατήρησης Πορείας), του ACC (Ενεργό Cruise Control), του Side Assist (Σύστημα Αλλαγής Λωρίδας) και του Park Assist (Σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης), ενώ τα πλαίσια των δυνατοτήτων του περιλαμβάνουν ακόμα και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Μια 16μελής επιτροπή με πρόεδρο την βουλευτή του Γερμανικού Κοινοβουλίου και Κονοβουλευτική Υφυπουργό του Γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών Dorothee Bär επέλεξε τους συνολικά 10 νικητές αυτής της χρονιάς. Μαζί με την Ute Weiland, Διευθύνουσα Σύμβουλο της οργάνωσης «Germany – Land of Ideas», βράβευσε τους νικητές το βράδυ της 28ης Ιουνίου στο Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διαδικασία επιλογής των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 170 start-ups, εταιρείες, οργανώσεις και ερευνητικά κέντρα από όλη τη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.