ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι πολύτεκνοι για το επίδομα που χάνουν

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι πολύτεκνοι για το επίδομα που χάνουν

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και τέσσερις πολύτεκνοι, ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά και μη νόμιμα τα εισοδηματικά όρια και κριτήρια που θεσπίστηκαν το 2018 για τη χορήγηση του επιδόματος στους πολυτέκνους.

Το εισοδηματικό κριτήριο προκύπτει από μια σειρά συντελεστών στους οποίους περιλαμβάνεται το ετήσιο εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών, οι οποίοι διαιρούνται κατά περίπτωση με κλίμακες ισοδυναμίας, που προβλέπει η επίμαχη υπουργική απόφαση και όπως επισημαίνουν στην προσφυγή τους, επικαλούμενοι στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, 12.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν το επίδομα που έπαιρναν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε στο ΣτΕ υπογραμμίζεται πως με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και την επίμαχη υπουργική απόφαση παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές που προστατεύουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και παράλληλα παραθέτουν στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία την εξαετία 2011-2017 είχαμε 666.479 γεννήσεις και 816.215 θανάτους, δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 149.736.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.