Συντριπτικό «Όχι» του ελληνικού λαού στα όσα δίνει ο Τσίπρας: «Όχι» στο «Μακεδονία» 73% – «Όχι» στη συμφωνία 68%

Συντριπτικό «Όχι» του ελληνικού λαού στα όσα δίνει ο Τσίπρας: «Όχι» στο «Μακεδονία» 73% – «Όχι» στη συμφωνία 68%

Σε πανωλεθρία εξελίσσεται για την κυβέρνηση η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ η οποία ουσιαστικά εκχωρεί τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, έναντι πινακίου φακής.

Αυτό γιατί και σύμφωνα με δημοσκόπηση, η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με το κοινό λαϊκό αίσθημα το οποίο απορρίπτει με συντριπτική πλειοψηφία και το συνθετικό «Μακεδονία» αλλά και την συμφωνία την ίδια.

Σχεδόν επτά στους 10, των πολιτών, απορρίπτουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Πιο ειδικά το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, από τα Σκόπια, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 14,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ως προς τις προεκτάσεις της συμφωνίας στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη.

Έτσι τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 30,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%

Κίνημα Αλλαγής: 7,5%

Χρυσή Αυγή: 7,3%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΚΚΕ: 6,3%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.