ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα έχει ανοιχτές θύρες για επενδύσεις μεγάλης απόδοσης» – «Greece is back» (βίντεο)

Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα έχει ανοιχτές θύρες για επενδύσεις μεγάλης απόδοσης» – «Greece is back» (βίντεο)

«Εποχή ανάπτυξης, επενδύσεων και ευημερίας».«Χώρα της ευκαιρίας», η οποία «έχει ανοιχτές θύρες για επενδύσεις μεγάλης απόδοσης», χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς το ετήσιο επενδυτικό forum της Capital Link, που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, προσθέτοντας πως πλέον η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο επόμενο βήμα, που θα είναι «η εποχή ανάπτυξης, επενδύσεων και ευημερίας».

«Η επιστροφή της Ελλάδας είναι εδώ, τώρα και σας καλεί να γίνετε μέρος της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα αγγλικά στους ξένους επενδυτές. Μόνο που, για μια ακόμη φορά, δεν απέφυγε το… ολίσθημα της γλώσσας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 69% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Στάθηκε και στην ανεργία, λέγοντας πως έχει μειωθεί κατά σχεδόν έξι μονάδες από το 2015.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά σε Αμερικανούς επενδυτές, λέγοντας πως «συμβάλλουν καθοριστικά» στο πεδίο των ξένων επενδύσεων, και εξέφρασε την προσδοκία πως αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί.

Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2018, σημειώνοντας πως αυτό «δείχνει την αποφασιστικότητα να ενθαρρύνουμε περαιτέρω τους επιχειρηματικούς δεσμούς των χωρών μας».

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.