ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο Μαξίμου ελπίζουν στην ανικανότητα Ζάεφ να κάνει συνταγματικές αλλαγές για να απεμπλακούν από το σκοπιανό

Στο Μαξίμου ελπίζουν στην ανικανότητα Ζάεφ να κάνει συνταγματικές αλλαγές για να απεμπλακούν από το σκοπιανό

Σε ένα πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται για την κυβέρνηση το σκοπιανό καθώς φέρνει μόνο πολιτικό κόστος χωρίς κανένα κέρδος και όλα αυτά για χάρη των Αμερικανών με αποτέλεσμα στο Μαξίμου να ελπίζουν την… σωτηρία τους στον Ζ.Ζάεφ ο οποίος θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να περάσει τις αλλαγές του Συντάγματος που απαιτούνται και έτσι δεν θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σε λύση.

Ο Ζάεφ για να αλλάξει το Σύνταγμα χρειάζεται τα 2/3 των βουλευτών. Αυτό ούτε σε όνειρα δεν μπορεί να συμβεί. Έτσι θα δοθεί λύση στο αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Αυτά βέβαια παρασκηνιακά διότι προσκηνιακά κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν ότι στο Νταβός συντελέστηκε πρόοδος στο Σκοπιανό, με κινήσεις καλής θέλησης

Ο Μάθιου Νίμιτς έσπευσε να βρίσκεται στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα θα επισκεφτεί τα Σκόπια, όπου έχει ήδη ανακοινωθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Ο συγκεκριμένος όμως είναι πλέον «καμένο χαρτί» αφού στην Ελλάδα ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ διαμεσολαβητής (δηλαδή 50-50) αλλά υποστηρικτής των σκοπιανών θέσεων.

Πριν από λίγες ημέρες αποκάλεσε τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες» κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό.

Το καλοκαίρι του 2017 σύμφωνα με δημοσίευμα του einpresswire.com που δημοσίευσε το pronews.gr σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με εκπροσώπους του «Διεθνούς Κινήματος Μακεδονικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που εδρεύει στον Καναδά, είχε πει: «Αν ήμουν Μακεδόνας δεν θα διαπραγματευόμουν το όνομά μου».

Όλα αυτά δεν σώζονται και δεν ξεχνιούνται.

Έτσι στο Μαξίμου νιώθουν πλέον ότι η «καυτή πατάτα» είναι στα χέρια του Ζάεφ και του Νίμιτς και ελπίζουν ότι αυτοί οι δύο με την ανικανότητά τους να επιβάλλουν συνταγματικές αλλαγές θα πάρουν και το φταίξιμο για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις

«Πες την αλήθεια στον λαό σου, όπως έκανα εγώ και δεν θα χάσεις», παρότρυνε ο Τσίπρας τον Ζ.Ζάεφ.

Μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεσμεύτηκε για μετονομασία του αεροδρομίου και του εθνικού αυτοκινητοδρόμου των Σκοπίων, που έως τώρα φέρουν το όνομα «Μέγας Αλέξανδρος». Ειδικά για τον αυτοκινητόδρομο προανήγγειλε ότι θα ονομάζεται οδός «Φιλίας».

Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ο Α.Τσίπρας φρόντισε να βάλει επιτέλους μια καθαρή «κόκκινη γραμμή» την αλλαγή των αλυτρωτικών άρθρων του σκοπιανού Συντάγματος, που δεν το βλέπουμε να γίνεται με τίποτα.

Η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε στο Νταβός ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον πρόκειται για σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων. Το «έναντι όλων», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, προφανώς περιλαμβάνει και την ίδια τη γείτονα. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά στον Ζόραν Ζάεφ ότι είμαστε πλέον στο 2018, το «έναντι όλων είναι έναντι όλων»

Μέχρι τώρα τα Σκόπια κοροϊδεύουν με χαμόγελα εξαγοράζοντας όπως νομίζουν χρόνο, καθώς πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί θα πιέζουν προς όφελός τους. Μόνο που οι Αμερικανοί δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις για το Σκοπιανό και αυτό διότι και αυτός πιέζεται πλέον από τις εξελίξεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα;». Για να προσθέσει με νόημα: «Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις».

Αυτό είναι και το θέμα συζήτησης της σημερινής Ιεράς Συνόδου. Στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών μετά και τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Mετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Νταβός, ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί εκτάκτως κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος. Η συνεδρίαση των δύο οργάνων έχει οριστεί για τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στα γραφεία του κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.