Συνάντηση Α.Τσίπρα-Π.Καμμενου στην Σκύρο – Επιθεώρηση στην Σμηναρχία Μάχης και τις συστοιχίες Patriot και Exocet (φωτό)

Συνάντηση Α.Τσίπρα-Π.Καμμενου στην Σκύρο – Επιθεώρηση στην Σμηναρχία Μάχης και τις συστοιχίες Patriot και Exocet (φωτό)

Για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η οικογένειά του «ψηφίζουν» Σκύρο όμως όχι για τους λόγους που πιστεύουμε εμείς.

Στο νησί έφθασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου και συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σε στρατιωτικές βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και τις συστοιχίες Patriot και Exocet που βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Πρωθυπουργό και την ακολουθία του είχαν κρατηθεί στην αρχή δωμάτια στην περιοχή Μώλος. Στην συνέχεια άλλαξε το πρόγραμμα και όλη η παρέα επέλεξε ως τόπο διαμονής το ξενοδοχείο Νεφέλη που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας της Σκύρου.

Ο Πρωθυπουργός είναι καλεσμένος του Δημάρχου Σκύρου Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, του οποίου το όνομα έχει συζητηθεί στον Σύριζα και για πιθανή υποψηφιότητα Περιφερειάρχη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι ο νυν Δήμαρχος Σκύρου ανήκει σε οικογένεια με μακρά παράδοση στο δικηγορικό επάγγελμα και με έντονη δραστηριότητα στην Αθήνα, όπου -όπως λένε τοπικές πηγές- ο πατήρ Χατζηγιαννάκης είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος πολλών επιχειρηματικών ομίλων μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Μπόμπολα.

Είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη Σκύρο για το τριήμερο.

Πέραν της ευκαιρίας να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, η επίσκεψη αυτή του δίνει τη δυνατότητα να σφίξει το χέρι στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που στελεχώνει ορισμένες από τις πλέον αξιόμαχες Μοίρες αναχαίτισης των Τουρκικών αεροσκαφών στην πρώτη γραμμή του εναέριου χώρου του Αιγαίου, που βρίσκονται σε συνεχή κατάσταση readiness.

Στη Σκύρο εκτός από το μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο, όπου σταθμεύουν πολεμικά αεροσκάφη με ορισμένους από τους καλύτερους πιλότους, υπάρχουν εγκαταστάσεις προηγμένων Radar, που “βλέπουν” όλα τα παράλια της Τουρκίας, καθώς επίσης και συστήματα ισχυρής αντιαεροπορικής άμυνας όπως αναφέρει και το europost.gr.

Στο νησί ακόμη υπάρχει και βάση του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ φρεγάτες, αντιτορπιλικά, υποβρύχια και πυραυλάκατοι βρίσκονται λίγα μίλια απ’ τις ακτές, καθώς εκτελούν από εκεί περιπολίες στο κεντρικό, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.

Την οικογένεια του Πρωθυπουργού συνοδεύει μεγάλη δύναμη ανδρών ασφαλείας, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή και αστυνομικές δυνάμεις από την Αστυνομική Δν/ση Χαλκίδας.

Στον κ. Τσίπρα δεν οργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής επίσημη υποδοχή στο λιμάνι. Τον υποδέχτηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και λίγοι κάτοικοι που του χάρισαν ένα συμβολικό δώρο, ένα βάζο γεμάτο με Σκυριανό μέλι.

Υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για το τι θα πει ο κ. Τσίπρας κατα την επίσκεψή του στις στρατιωτικές μονάδες, λόγω της πρόσφατης έντασης που είχε η Χώρας μας με την Τουρκία στην περιοχή των Ιμίων. Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του αυτή για να στείλει ένα μήνυμα και προς ανατολάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από eviazoom.gr και europost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.