ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κοντονής προς Τουρκία: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. – Συλλάβαμε 2 Τούρκους στην Κυλλήνη και τους ελευθερώσαμε»

Κοντονής προς Τουρκία: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. – Συλλάβαμε 2 Τούρκους στην Κυλλήνη και τους ελευθερώσαμε»

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε, πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και επ’ ουδενί δεν ισοσκελίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές, αποκαλύπτοντας πως είχαν συλληφθεί δύο Τούρκοι στην Κυλλήνη, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι 2 Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Κυλλήνη, αλλά το δικαστήριο ανέστειλε την κράτηση τους μέχρι την απέλαση, γιατί δήλωσαν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, πριν από 2-3 ημέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε ότι είναι το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στην δίκη των δύο Ελλήνων αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης, αντίστοιχο αίτημα μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο. Η Ελλάδα όμως είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψήφησε παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές. Αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα, όχι μόνο στη γείτονα χώρα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε μία πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.