Στ. Κοντονής περί απαγωγής των «8» από την Τουρκία: «Εχθρική ενέργεια, δε διανοούμαι πως θα γίνει κάτι τέτοιο»

Στ. Κοντονής περί απαγωγής των «8» από την Τουρκία: «Εχθρική ενέργεια, δε διανοούμαι πως θα γίνει κάτι τέτοιο»

Η ανησυχία για την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων, που αφήνονται ελεύθεροι σιγά-σιγά όλο και φουντώνει, με σενάρια απαγωγής από πλευράς Τουρκίας να πυροδοτούνται. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντά για αυτά τα σενάρια, πως αποτελούν «Εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας».

Ο κ. Κοντονής μίλησε στον real fm και αναφερθείς στην επιστολή που του είχε στείλει ο Τούρκος ομόλογός του ανέφερε πως υπήρχαν αιτιάσεις για την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης στις οποίες και απάντησε.
Ενώ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ανέφερε πως είναι αδιανόητο να κρατούνται και να μην υπάρχει και κατηγορητήριο.

Για τους 8: «δεν διανοούμαι ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, επιθετική. Διότι να επέμβει ένα ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και το θεωρώ εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας. Δεν πιστεύω ποτέ ότι το τουρκικό κράτος θα πράξει κατ’ αυτό τον τρόπο προς τους πολίτες που είναι στη χώρα μας. Οι ενέργειες αυτές σηματοδοτούν άλλη στάση και συμπεριφορά»
Για επιστολή του Τούρκου ομολόγου του: «έθετε το θέμα των Τούρκων αξιωματικών. Απάντησα αναλυτικά στις αιτιάσεις της επιστολής. Για την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης. Απάντησα σημείο προς σημείο και έθεσα των ζήτημα των 2 Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο».

Αδιανόητο να κρατούνται για τόσο διάστημα

Για 2 Έλληνες στρατιωτικούς: «υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ανεπίτρεπτη. Είναι αδιανόητο να κρατούνται για τόσο διάστημα, να έχουν ελεγχθεί τα πάντα και επειδή δεν υπάρχει επιβαρυντικό στοιχείο να κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο. Είχαμε και την περίπτωση των δύο Τούρκων ναυτικών στην Κυλλήνη, και το δικαστήριο ήρε τη διοικητική κράτηση. Η Δικαιοσύνη κρίνει κατά περίπτωση και δεν κάνει συμψηφισμούς»

Σε κρίσιμο σημείο η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ

Για ΠΓΔΜ:«η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Η συνάντηση σηματοδοτεί ότι η διαπραγμάτευση έφτασε στο ανώτατο επίπεδο. Ελπίζω να έχουμε μια ευτυχή κατάληξη. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για λύση και ελπίζω να πρυτανεύσει η κοινή λογική κυρίως στους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ. Η Ελληνική πλευρά έχει θέσει ως προυπόθεση να απαλειφθούν αλυτρωτικές αναφορές. Οι αναθεωρήσεις δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».
Για διαπραγμάτευση: « είμαι απολύτως αισιόδοξος και αυτή η διαδικασία θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα. Η συμφωνία για το χρέος είναι ότι όταν κλείσει αυτός ο κύκλος τον Αύγουστο, θα πρέπει να εκκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Και όπως η Ελλάδα ήταν συνεπής έτσι και οι δανειστές θα πρέπει να μπουν σε ουσιαστική συζήτηση γιατ ην απομείωση του χρέους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.