ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη : Φλερτάρει με τον φασισμό (βίντεο)

Επίθεση Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη : Φλερτάρει με τον φασισμό (βίντεο)

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο .

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τον ακραίο λόγο του και τους χειρισμούς του στο θέμα του «Μακεδονικού» νομιμοποιεί «έναν ακροδεξιό ακτιβισμό και έναν εθνικιστικό πολιτικό λόγο που φλερτάρει ανοιχτά πλέον με τον φασισμό».

«Το σημαντικό είναι ότι με αυτή την πολιτική επιλογή εκτρέφει τη φανατική ρητορική, το διχασμό, αλλά και ακραίους φασιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς που αν και περιθωριακοί νιώθουν τώρα πιο ασφαλείς να βγουν ξανά από τις κρυψώνες τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, η γραμμή αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη διαχωρίζει πλέον το κόμμα της ΝΔ από την παραδοσιακή κεντροδεξιά και οδηγεί στην αγκαλιά ακροδεξιών και πολέμιων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας και ο Σεμπάστιαν Κουρτς της Αυστρίας, δηλαδή στο περιθώριο.

«Ο Κουρτς αφού κέρδισε τις εκλογές με την αντιμεταναστευτική του ρητορική ανακοίνωσε και το νόμο για την υποχρεωτική 12ωρη εργασία. Αυτή είναι η νέα πολιτική οικογένεια του κ. Μητσοτάκη […] Μια πολιτική συμμαχία της ακραίας δεξιάς που θέλει να αφήσει μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να επιβάλει την πιο αντικοινωνική ατζέντα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Υπονομεύει τη ομαλότητα και το συμφέρον της χώρας»
Κλιμακώνοντας, δε, την επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τις επιλογές του «επιχειρεί να υπονομεύσει την ομαλότητα» και «στην ουσία βλάπτει το συμφέρον της χώρας».

Ολοκληρώνοντας το σκεπτικό της επίθεσης κατά του Κυρ.Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα απομονώσει τη χώρα στην Ευρώπη και ενδεχομένως, δε, να την οδηγήσει και σε εκτροχιασμό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι οι έλληνες πολίτες που έχουν δημοκρατικά αντανακλαστικά και επιθυμούν την ευρωπαϊκή προοπτική, κατανοούν με ποια πλευρά πρέπει να συνταχθούν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Όλες λοιπόν αυτές οι επιλογές, με τις οποίες επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης να υπονομεύσει την ομαλότητα, στην ουσία καταλήγουν να βλάπτουν το ίδιο το συμφέρον της χώρας. Διότι οι Έλληνες πολίτες και ιστορία γνωρίζουν και δημοκρατικά αντανακλαστικά έχουν και την πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική επιθυμούν. Και βλέπουν καθαρά ποια πολιτική δύναμη μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατική σταθερότητα, το άνοιγμα της Ελλάδας στον κόσμο, την κοινωνική προστασία και ευημερία. Η Ελλάδα δια της κυβέρνησης παίρνει για μια ακόμη φορά το σωστό μέρος της ιστορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.