ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρέθηκε το υποβρύχιο των Ναζί που φυγάδευσε τον Α.Χίτλερ στην Λατινική Αμερική – Λύθηκε το μυστήριο; (φωτό, βίντεο)

Βρέθηκε το υποβρύχιο των Ναζί που φυγάδευσε τον Α.Χίτλερ στην Λατινική Αμερική – Λύθηκε το μυστήριο; (φωτό, βίντεο)

Bρέθηκε τελικά το υποβρύχιο το οποίο υποτίθεται μετέφερε τον Αδόλφο Χίτλερ κι άλλους υψηλόβαθος Ναζί στην Αργεντινή και την Λατινική Αμερική;

Η ανακάλυψη ενός βυθισμένου υποβρυχίου στα ανοιχτά της Δανίας, για πολλούς αποτελεί το τέλος του σεναρίου αυτού, αν και να λέμε την αλήθεια ούτε αυτό αρκεί για να πείσει ότι όντως τελικώς δεν διέφυγε ο ναζιστής δικτάτορας.

Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τέλος του Φύρερ του Γ’ Ράιχ, Αδόλφου Χίτλερ, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε καταφέρει να διαφύγει στην Νότια Αμερική με υποβρύχιο μετά την πτώση του Βερολίνου και την συμμαχική νίκη.

To καμάρι του υποβρυχιακού στόλου της ναζιστικής Γερμανίας, το U-Boat 3523 εντοπίστηκε στον βυθό της Βόρειας Θάλασσας, στα ανοιχτά των δανέζικων ακτών, στον πορθμό του Σκαγεράκη (μεταξύ Δανίας και Νορβηγίας).

Το χαμένο υποβρύχιο των Ναζί από χρόνια θεωρούνταν ότι είχε βυθιστεί το 1945, λίγες ημέρες πριν το τέλος του πολέμου, όμως οι τότε έρευνες για το εντοπισμό του ναυαγίου δεν είχαν επιτρέψει τον εντοπισμό του.

Το ναυάγιο του υποβρυχίου της κλάσης U-Boat (που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των Ναζί) εντοπίστηκε σε βάθος εκατοντάδων μέτρων από το «Ναυτικό Μουσείο Πολέμου της Δανίας», ενώ το σημείο βρίσκεται μόλις 9 ναυτικά μίλια από το σημείο που το υποβρύχιο δέχθηκε την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων με αποτέλεσμα την βύθισή του τον Μάϊο του 1945.

Το υποβρύχιο μάλιστα φαίνεται να είχε χαράξει πλώρη για την Νορβηγία κι όχι για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ωκεανού.

Πάντως θα πούμε το εξής: Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας καθώς η ίδια η CIA με έγγραφό της το 1955 θεωρούσε πως όντως ο Α.Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε το 1945 μαζί με την σύντροφό του Εύα Μπράουν αλλά διέφυγε με κάποιο τρόπο στην… Κολομβία.

Το σχετικό έγγραφο

Κάτι που το υποστήριζε και το FBI

Τα περιβόητα U-Boats

Τα ναζιστικά υποβρύχια της κλάσης U-Boat είχαν σχεδιαστεί έτσι, ούτως ώστε να μπορούν να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις χωρίς να αναδυθούν στην επιφάνεια, ενώ κατασκευάστηκαν κατά εκατοντάδες με σκοπό τον αποκλεισμό της Ευρώπης από την υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ, μέσω επιθέσεων σε νηοπομπές στον Ατλαντικό ωκεανό.

Το σχέδιο των ναζί αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό, κατορθώνοντας να βυθίσουν εκατοντάδες πλοία που μετέφεραν στρατιώτες, όπλα και τρόφιμα προς την Μεγάλη Βρετανία, αναγκάζοντας τις συμμαχικές δυνάμεις να διαθέσουν μεγάλες ναυτικές κι αεροπορικές δυνάμεις για την προστασία των νηοπομπών.

Ευτυχώς, η πρωτοφανής αντοχή των Βρετανών, σε συνδυασμό με την εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων για την αποστολή ενισχύσεων και πυρομαχικών κράτησαν όρθιους τους Βρετανούς με αποτέλεσμα την αποτυχία της επιχείρησης «Θαλάσσιος Λέων» (το σχέδιο της κατάκτησης της Αγγλίας από τους Ναζί), γεγονός που άλλαξε το momentum του πολέμου και βάζοντας τέρμα στο νικηφόρο σερί των δυνάμεων του Άξονα πριν την οριστική τους συντριβή στο ανατολικό μέτωπο, στην Βόρεια Αφρική και εν τέλει στην απόβαση της Νορμανδίας.

Η διαφυγή του Χίτλερ στην Αργεντινή

Πριν την ανακάλυψη του υποβρυχίου στον βυθό του Ατλαντικού, θεωρούσαν δεδομένη την φυγή του Χίτλερ μετά την πτώση του Βερολίνου στα χέρια των Σοβιετικών και των Αμερικανικών δυνάμεων πολλές υπηρεσίες ασφαλείας, στηρίζοντας τα επιχειρήματά τους τόσο στην απουσία του εν λόγω ναυαγίου αλλά και στην δεδομένη διαφυγή αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Γερμανίας προς τις χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου επικρατούσαν φιλικά προς αυτούς καθεστώτα.

Επικρατέστερος προορισμός του Χίτλερ εμφανιζόταν η Αργεντινή, η οποία έδωσε κρυφό άσυλο και σε άλλους αξιωματούχους των Ναζί, όπως ο περιβόητος Γιόζεφ Μένγκελε (ή «Άγγελος του Θανάτου») που ευθυνόταν για χιλιάδες θανάτους κι αποτρόπαιους βασανισμούς αιχμαλώτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους θαλάμους αερίων.

Ο Μένγκελε δεν συνελήφθη ούτε λογοδότησε ποτέ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πέθανε το 1979 στην Βραζιλία από εγκεφαλικό, έχοντας περάσει από την Αργεντινή, την Ιταλία, την Παραγουάη και την Βραζιλία.

Ο φάκελος της CIA με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου του 1955 μετέφερε ισχυρισμούς ενός πρώην SS ονομαζόμενου Phillip Citroen ότι ο Χίτλερ κρύβονταν στην Κολομβία και μετά στην Αργεντινή

Ο στρατιώτης μάλιστε είχε και μια φωτογραφία του 1954 από την κολομβιανή πόλη unja, που υποτίθεται έδειχνε τον ίδιο μαζί με τον Χίτλερ

Το έγγραφο έγραφε: “According to Citroen, the Germans residing in Tunja followed this alleged Adolf Hitler with an idolatry of the Nazi past, addressing him as ‘der Fuhrer’ and affording him the Nazi salute and storm-trooper adulation.”

Στο μεταξύ υπήρχε και φάκελος στο FBI με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου του 945, όπου υπάρχουν ισχυρισμοί αυτοπτών μαρτύρων ότι ο Χίτλερ έφτασε στην Αργεντινή με υποβρύχιο δυόμιση εβδομάδες μετά την πτώση του Βερολίνου

“By pre-arranged plan with six top Argentine officials, pack horses were waiting for the group and by daylight all supplies were loaded on the horses and an all-day trip inland toward the foothills of the southern Andes was started.

At dusk the party arrived at the ranch where Hitler and his party, according to [redacted], are now in hiding.”

Είναι αποδεδειγμένο ότι υψηλόβαθμοι Ναζί διέφυγαν στην Νότια Αμερική με προεξάρχοντα τον Adolf Eichmann έναν εκ των βασικών αρχιτεκτόνων του Ολοκαυτώματος και τον πασίγνωστο γιατρό του Άουσβιτς Josef Mengele.

Πάντως η βύθιση του U-3523 με τα 58 μέλη του πληρώματος αφήνει ερωτηματικά. Το τελευταίο telegram που στάλθηκε από το υποβρύχιο με ημερομηνία 5 Μαΐου του 1945, δεν αναφέρει κανένα σημαντικό φορτίο ή υψηλόβαθμα στελέχη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.