ΗΠΑ: Αποζημίωση 417 εκ. δολαρίων σε γυναίκα που εμφάνισε καρκίνο από την χρήση ταλκ της Johnson & Johnson! (φωτό)

ΗΠΑ: Αποζημίωση 417 εκ. δολαρίων σε γυναίκα που εμφάνισε καρκίνο από την χρήση ταλκ της Johnson & Johnson! (φωτό)

Το ποσό των 417 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε ως αποζημίωση δικαστήριο σε γυναίκα που έκανε αγωγή κατά της εταιρείας Johnson & Johnson (J&J) υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ όπως το Johnson’s Baby Powder της προκάλεσε καρκίνο όταν το χρησιμοποίησε για την προσωπική της υγιεινή όπως αναφέρουν και οι LA Times.

Η αποζημίωση για την Έβα Ετσεβερία είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί σε αγωγές στις οποίες η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου από τη χρήση των προϊόντων της με βάση το ταλκ.

Την απόφαση έλαβε το ανώτατο δικαστήριο τους Λος Άντζελες.

Η J&J αντιμετωπίζει 4.8000 παρόμοιες υποθέσεις σε όλες τις ΗΠΑ και έχει ήδη κληθεί να καταβάλει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια μετά από αποφάσεις δικαστηρίων στο Μιζούρι.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία προανήγγειλε την υποβολή έφεσης «γιατί εμείς έχουμε οδηγό μας την επιστήμη που υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων μας».

Η 63χρονη Ετσεβερία στην αγωγή της υποστηρίζει ότι εμφάνισε καρκίνο ωοθηκών σε τελικό στάδιο μετά από χρήση δεκαετιών των προϊόντων της J&J. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι η εταιρεία ενθάρρυνε γυναίκες να κάνουν χρήση των προϊόντων της αν και γνώριζε ότι υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τον καρκίνο των ωοθηκών με τη χρήση στη γενετήσια περιοχή.

Η εταιρία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι έρευνες και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είπαν ποτέ ότι τα προϊόντα της προκαλούν καρκινογενέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.