ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σάμος: Κέντρο διαβίωσης 700 ατόμων φιλοξενεί 2.000 πρόσφυγες – Κίνδυνοι για τις συνθήκες

Σάμος: Κέντρο διαβίωσης 700 ατόμων φιλοξενεί 2.000 πρόσφυγες – Κίνδυνοι για τις συνθήκες

Για επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο κάνουν λόγο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθώς όπως περιγράφουν, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παραμένουν συνωστισμένοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας μόλις 700 ατόμων και εκατοντάδες αναγκάζονται να κατασκηνώνουν στη δασική περιοχή γύρω από αυτό χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής.

Επίσης, όπως καταγγέλλει η Αντιγόνη Καρκανάκη, συντονίστρια του προγράμματος της οργάνωσης στη Σάμο, «οι ευάλωτες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς ενώ ακόμη και όσοι δεν είναι ευάλωτοι κάτω από αυτές τις συνθήκες αντιμετωπίζουν κινδύνους για την ψυχική και τη σωματική τους υγεία».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν στέγη και φροντίδα σε ευάλωτες οικογένειες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης και καταγραφής τους. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούν και παρέχουν φροντίδα σε περίπου 80 ανθρώπους (έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ασθενείς), κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επίσης, προσφέρουν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και την υποστήριξη των παραπομπών στο νοσοκομείο για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης, εμβολιάζουν παιδιά έξι μηνών έως 15 ετών και στηρίζουν το νοσοκομείο της Σάμου με δωρεές φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν μία ακόμη εκστρατεία εμβολιασμού κατά των κοινών παιδικών ασθενειών και σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Ιατρική Παρέμβαση συμμετείχαν σε πρόγραμμα εμβολιασμού όλων των παιδιών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισημάνσεις της οργάνωσης γίνονται λίγες ώρες μετά την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την έξαρση των προσφυγικών ροών στο νησί της Λέσβου, κάνει λόγο για «πολύ δύσκολη, αλλά και οριακά εκρηκτική κατάσταση», στην οποία βρίσκεται η διαχείριση των προσφυγικών ροών στο νησί της Λέσβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.