ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη του 57χρονου φερόμενου ως αρχηγού της γεωργιανής μαφίας

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη του 57χρονου φερόμενου ως αρχηγού της γεωργιανής μαφίας

Διεκόπη εκ νέου η δευτεροβάθμια δίκη του 57χρονου φερόμενου ως αρχηγού της γεωργιανής μαφίας στην Ευρώπη, που συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια παράλληλης αστυνομικής επιχείρησης σε Ελλάδα και Γαλλία και σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος των γαλλικών διωκτικών αρχών.

Ο γεωργιανής καταγωγής κρατούμενος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παλιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, το 2013, σε κάθειρξη 14 ετών.

Ο ίδιος όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με τους συνηγόρους του, μετήχθη το πρωί με προβλήματα υγείας από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.

Κατόπιν τούτου, οι δικαστές αποφάσισαν να διακόψουν τη δίκη για τις 14 Μαϊου, ενώ ζήτησαν από το παραπάνω νοσηλευτικό ίδρυμα να τους διαβιβάσει έγγραφα αναφορικά με την ασθένειά του και το χρόνο νοσηλείας.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, τα προβλήματα υγείας συνδέονται με την ήδη αναγνωρισθείσα αναπηρία, στην οποία ο 57χρονος έκανε επίκληση προ τριετίας, όταν έγινε δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί με όρους, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Είναι η δεύτερη διακοπή που αποφάσισε το συγκεκριμένο δικαστήριο, ύστερα από εκείνη την περασμένη εβδομάδα. Στην προηγούμενη ο κατηγορούμενος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και οδηγήθηκε από τη δικαστική αίθουσα στο νοσοκομείο – επρόκειτο πάλι για το “Παπαγεωργίου” – για να επιστρέψει λίγες ώρες αργότερα στα Διαβατά.

Να σημειωθεί, ότι σε συνέχεια του διεθνούς εντάλματος (βάσει του οποίου συνελήφθη), οι Γάλλοι ζητούν την έκδοσή του ώστε να τον δικάσουν για εγκληματική οργάνωση την οποία κατηγορείται ότι διηύθυνε από την Ελλάδα και η οποία διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, κατηγορείται, επιπλέον, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται φαίνεται ότι τελέστηκαν μετά την αποφυλάκισή του και συγκεκριμένα μετά το 2016. Για την έκδοσή του ή μη θα αποφανθεί το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.