ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Αλαλούμ» στο Παιδείας:Μπαίνουν με 3 σε ΤΕΙ- Θα πάρουν πτυχίο από Πανεπιστήμιο

«Αλαλούμ» στο Παιδείας:Μπαίνουν με 3 σε ΤΕΙ- Θα πάρουν πτυχίο από Πανεπιστήμιο

Τα “πειράματα “ του κ. Γαβρόγλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση δείχνουν ότι o υπουργός αντί να επιλύσει τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης τα μεταφέρει από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια.

Έτσι, υποψήφιος με βαθμολογία στο 3 θα εισαχθεί φέτος σε ΤΕΙ, αλλά θα πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο. Στην ουσία όπως λένε πολλοί πανεπιστημιακοί τα πανεπιστήμια θα επιφορτιστούν με τα προβλήματα των ΤΕΙ, ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμιστεί και η τεχνολογική εκπαίδευση.

Η είσοδος των φοιτητών στα ΤΕΙ και η αποφοίτησή τους από τα Πανεπιστήμια είναι το σχέδιο του υπουργού Παιδείας που σε προεκλογικό φόντο προβλέπει “πανεπιστημιοποίηση” των πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ. Μετά την πρώτη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συγχωνεύονται δεκάδες ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, δημιουργώντας χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΙ που αντιδρούν γιατί χάνουν το πτυχίο Πανεπιστημίου.

Αξιοσημείωτο είναι οτι φέτος μπήκαν σε ΤΕΙ περίπου 24000 φοιτητές , τα τμήματα των οποίων σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σύντομα θα καταργηθούν, θα συχγωνευθούν και θα μετανομαστούν. προωθείται στην ουσία σενάριο περιορισμού των ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην “πανεπιστημιοποίηση” των πτυχίων ΤΕΙ , τα οποία στην ουσία οδηγούνται σε εξάλειψη , καθώς εξετάζει οι απόφοιτοι των ΤΕΙ που είναι σε συγχώνευση με κάποιο Πανεπιστήμιο να εγγράφονται με κατατακτήριες εξετάσεις, αλλά με αυξημένο ποσοστό, στα Πανεπιστήμια,όπως δήλωσε εξάλλου ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου.

Οπως παραδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους που θα επιδιώξουν την ανωτατοποίηση του πτυχίου των ΤΕΙ. Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες θέσεις θα δοθούν στους απόφοιτους ΤΕΙ για τις κατακτήριες εξετάσεις και αν κάποιος απόφοιτος θα μπορεί να δίνει συγκεκριμένες φορές τις κατατακτήριες έως ότου καταλάβει τη θέση στο Πανεπιστήμιο. Από την πλευρά τους φοιτητές και Πανεπιστημιακοί κάνουν λόγο για ασφυκτική κατάσταση που θα δημιουργηθεί μέσα στα Πανεπιστήμια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.