Ώρες αγωνίας για τη 19χρονη στο Αγρίνιο – Το ξέσπασμα του αδελφού της (φώτο)

Ώρες αγωνίας για τη 19χρονη στο Αγρίνιο – Το ξέσπασμα του αδελφού της (φώτο)

Τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος βρέθηκε η 19χρονη Μαρία στο Αγρίνιο, που τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στο τέλος της πορείας μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το κορίτσι, είχε μόλις βγει διάλειμμα από το φροντιστήριό της και είχε καθίσει μαζί με δύο φίλες της σε ένα παγκάκι. Την ίδια ώρα γινόταν το συλλαλλητήριο για τον Παύλο Φύσσα. Τα ανυποψίαστα κορίτσια δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν όταν ξεκίνησε ο πετροπόλεμος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και τις αστυνομικές δυνάμεις. Ετσι, η Μαρία δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο είτε από πέτρα είτε από φωτοβολίδα και έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος.

«Μίλησα μαζί με το κορίτσι και είναι καλύτερα, έχει χάσει πάρα πολύ αίμα και θα χειρουργηθεί την Δευτέρα. Το κορίτσι μας έτυχε να βρίσκεται στο σημείο αυτό με δύο φίλες της και να τρώνε παγωτό. Τα παιδιά ότι είχαν βγει από το φροντιστήριο, από την μια άκρη της πλατείας στην άλλη για να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα», λέει στο protothema.gr συγγενικό πρόσωπο του κοριτσιού. και συνεχίζει: «Ούτε καν κοντά δεν ήταν. Και όπως καθόντουσαν στο παγκάκι πέταξαν κάτι στην μεριά τους και πέτυχαν το παιδί στο κεφάλι. Το χτύπησαν στο κεφάλι όπως ήταν ξέγνοιαστο. Δεν μπορούν να ελέγξουν δέκα άτομα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα… Εάν ο Παύλος Φύσσας ήταν ζωντανός δεν πιστεύω να ήθελε αυτά τα πράγματα. Πετούσαν στους αστυνομικούς τα μάρμαρα και χτύπησαν το κοριτσάκι μου. Δεν συμμετείχε στην διαδήλωση ήταν στο φροντιστήριο. Έπιασαν λέει έξι άτομα, και τι θα τους κάνουν; Θα τους πάνε μέσα και μετά θα τους βγάλουν. Πρώτα ο Θεός ελπίζουμε το κορίτσι μας μετά το χειρουργείο να επανέλθει και να είναι καλά. Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι από όλο αυτό που συνέβη στο παιδί μας» κατέληξε ο συγγενής της 19χρονης κοπέλας.

Την οργή του για το σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του εξέφρασε με μια ανάρτησή του στο facebook ο αδελφός της Μαρίας. Ο νεαρός γράφει ότι φασισμός είναι αυτό που συνέβη στην αδελφή του. Ειδικότερα, έγραψε: Φασισμός, αναρχοάπλυτα που αγοράζετε τα τσιγαριλίκια και τις φωτοβολίδες με τα λεφτά του μπαμπά, είναι να τρώει φωτοβολίδα στο κεφάλι η ίδια μου η αδελφή, επειδή έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Σε αυτή την κοινωνία ζούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μαρία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώνστα των Ιωαννίνων και έχει ήδη υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, ενώ τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε δεύτερη. Δεν κινδυνεύει η ζωή της, ωστόσο έχει υποστεί σοβαρά κρανιακά κατάγματα: Εχει πολλά σπασμένα δόντια, σπασμένη μύτη και η διαδικασία της αποκατάστασης του προσώπου της αναμένεται μακρά και επώδυνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.