ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» το αεροδρόμιο Σκοπίων

Από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» το αεροδρόμιο Σκοπίων

Πρόταση για αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» πρότειναν διπλωματες της χώρας. Ο πρωθυπουργός φαίνεται σύμφωνος αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE φαίνεται να διαφωνεί.

Η «Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων», σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» θα απεικονίζει με τον πλέον αξιοπρεπή τρόπο, την εκτίμηση για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο εκλιπών πρόεδρος της χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ στη διαδικασία της ίδρυσης του σύγχρονου κράτους της ΠΓΔΜ.

Η «Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων» είναι ένας όμιλος ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από πρώην αλλά και από ενεργούς διπλωμάτες της ΠΓΔΜ και έχει ως στόχο «την προαγωγή της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των διπλωματών στα Σκόπια».

«Εκ πρώτης άποψης μου αρέσει αυτή η ιδέα. Όμως εγώ είμαι μόνο ένας από τους πολίτες της χώρας. Θέλω να ακούσω προσεκτικά τους πολίτες. Ας ξεκινήσει μία συζήτηση και εμείς θα ακούσουμε τι θα πουν οι πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Από τη μεριά του, το VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι τάχθηκε κατά της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων και σημείωσε πως «όταν επανέλθει στην εξουσία θα ακυρώσει τις μετονομασίες και θα επαναφέρει ότι γκρεμίσει ο Ζάεφ και η κυβέρνησή του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων μετονομάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», από αεροδρόμιο «Πέτροβετς» που λεγόταν μέχρι τότε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.