ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Βίντεο: Ενοχλημένοι οι Ουκρανοί από την «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στο Κίεβο

Έπαιξε ηλεκτρική κιθάρα σε μπαρ

Βίντεο: Ενοχλημένοι οι Ουκρανοί από την «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στο Κίεβο

Πολλοί Ουκρανοί θεώρησαν ανάρμοστη την εμφάνιση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν που ήθελε να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης προς το Κίεβο παίζοντας χθες το βράδυ το «Rockin’ in The Free World» σε μπαρ του Κιέβου, την ώρα της κλιμάκωσης της ρωσικής επίθεσης στην βορειοανατολική Ουκρανία.

«Μία και μόνη λέξη αρκεί για να περιγράψει την βραδιά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών χθες στο Κίεβο: ανάρμοστη», έγραψε στο Facebook η Σβιτλιάνα Ματβιένκο, διευθύντρια μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με την ανάλυση της πολιτικής.

Όπως και πολλοί συμπατριώτες της, δηλώνει «προσβεβλημένη» από αυτήν την εμφάνιση την ώρα που η περιοχή του Χάρκοβου «ισοπεδώνεται» από την ρωσική επίθεση εδώ και μία εβδομάδα και καταγγέλλει «απόλυτη έλλειψη κατανόησης της κατάστασης και ενσυναίσθησης» εκ μέρους των Αμερικανών αξιωματούχων.

Στην διήμερη επίσκεψή του στο Κίεβο ολοκλήρωσε μία έντονη ημέρα γεμάτη με συναντήσεις με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ουκρανούς αξιωματούχους παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας σε υπόγειο μπαρ στο κέντρο του Κιέβου.

Για τον Μπογκντάν Γιαρεμένκο, βουλευτή του κόμματος του ουκρανού προέδρου και πρώην διπλωμάτη, η συγκυρία είναι αρνητική έπειτα από μήνες καθυστερήσεων στην αποστολή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που ευθύνονται για την εξασθένηση των ουκρανικών δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου.

«Το μήνυμα δεν είναι πολύπλοκο, αλλά δεν περνάει», έγραψε στο Facebook.

«Με κάθε σεβασμό, πρόκειται για λάθος», σχολίασε ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Βαλέρι Τσάλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.