ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

700 μετανάστες εισέβαλαν σε ισπανική πόλη με αυτοσχέδια όπλα! – 100 τραυματίες σε μάχες με συνοριοφύλακες (βίντεο)

700 μετανάστες εισέβαλαν σε ισπανική πόλη με αυτοσχέδια όπλα! – 100 τραυματίες σε μάχες με συνοριοφύλακες (βίντεο)

Σκηνές μάχης σε πόλη στα ισπανικά σύνορα όπου πάνω από 700 μετανάστες εισέβαλαν κρατώντας αυτοσχέδια όπλα!

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT.com το περιστατικό συνέβη στην ισπανική πόλη Θέουτα που βρίσκεται στην αφρικανική ήπειρο απέναντι από το Γιβραλτάρ. Ακολούθησε μάχη με τους συνοριοφύλακες και περισσότεροι από 100 μετανάστες τραυματίστηκαν.

Συνοριοφύλακες συνέλαβαν εκατοντάδες μετανάστες στη μαροκινή πλευρά και ακόμα περισσότεροι κρατούνται στη Θέουτα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή και το τοπικό υποκατάστημα του Ερυθρού Σταυρού δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι 132 μετανάστες υπέστησαν τραυματισμούς, ενώ 11 έπρεπε να μεταφερθούν σε τοπικό νοσοκομείο.

Κάποιοι από αυτούς κόπηκαν με συρματόπλεγμα ενώ προσπαθούσαν να ανέβουν στο φράχτη των συνόρων και άλλοι υπέστησαν κατάγματα. Μερικοί συνοριοφύλακες κάηκαν καθώς οι μετανάστες τους επιτέθηκαν με σπιτικά φλογοβόλα, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη.

Επίσης, οι μετανάστες πάλεψαν από τους συνοριοφύλακες με ξύλα, πέτρες και σπρέι που περιέχουν παραφίνη.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές από την αστυνομία που λένε ότι το περιστατικό είναι μία από τις «πιο βίαιες και πολυάριθμες εισόδους» των αιτούντων άσυλο τους τελευταίους μήνες.

Η Θέουτα είναι ένα από τα δύο ισπανικά εδάφη στη Βόρεια Αφρική, μαζί με τη Μελίλια. Η πόλη είναι ένας κόμβος για τους Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=1nnM2PIRZsw

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.