ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Χειροτερεύει η κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ – Ιδιοκτήτες κατοικίδιων παίρνουν φάρμακα συνταγογραφημένα για τα ζώα τους

Χειροτερεύει η κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ – Ιδιοκτήτες κατοικίδιων παίρνουν φάρμακα συνταγογραφημένα για τα ζώα τους

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε οδηγία προς τους κτηνιάτρους να περιορίσουν τη συνταγογράφηση οπιοειδών σε κατοικίδια ζώα.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένα οπιοειδές που έχει εγκριθεί για χρήση σε ζώα, το οποίο περιέχει μορφή φεντανύλης.

Η φενταλύνη έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε θανατηρόφα ένεση σε κρατούμενο στη Νεμπράσκα, την περασμένη εβδομάδα.

Οι κτηνίατροι συχνά καταφεύφουν στη συνταγογράφηση ανθρώπινων οπιοειδών σε κατοικίδια, καθώς δεν έχουν πολλές επιλογές. Όμως, ο Οργανισμός τρεοφίμων και Φαρμάκων σε αίτημά του προς τους κτηνιάτρους, τους ζήτησε να σκεφτούν τον ευρύτερο αντίκτυπο των συνταγών τους και τους κάλεσε να περιορίσουν τη συνταγογράφηση οπιοειδών, καθώς ιδιοκτήτες ζώων τα χρησιμοποιούν για δική τους χρήση.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα οπιοειδή και άλλα φάρμακα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου για τα ζώα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους», είπε ο αξιωματούχος του Οργανισμού Σκοτ Γκότλιεμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αλλά όπως η θεραπεία με οπιοειδή χρησιμοποιείται στους ανθρώπους, αυτά τα φάρμακα έχουν σοβαρούς κινδύνους, όχι μόνο για τα ζώα ασθενείς, αλλά επειδή υπάρχουν πιθανότητες να οδηγήσουν σε εξάρτηση και κατάχρηση ανθρώπους που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για δική τους χρήση», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.