Γκάφα από την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το «Μπινόμο»: «Είδε» ρωσική εμπλοκή σε εκλογές ανύπαρκτης χώρας! (βίντεο)

Γκάφα από την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το «Μπινόμο»: «Είδε» ρωσική εμπλοκή σε εκλογές ανύπαρκτης χώρας! (βίντεο)

Θύμα φαρσέρ έπεσε η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι οι οποίοι υποδυόμενοι τον πρωθυπουργό της Πολωνίας κατήγγειλαν υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές της… Μπινόμο, μιας ανύπαρκτης νησιωτικής χώρας στη θάλασσα της νότιας Κίνας.

Ο Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και η Αλεξέι Στολιάροφ μίλησαν με την Χέιλι για πάνω από 10 λεπτά χωρίς η Αμερικανίδα διπλωμάτης να αντιληφθεί το παραμικρό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δύο φαρσέρ ζήτησαν τη γνώμη της Χέιλι για την κατάσταση στη Μπινόμο.

«Τη γνωρίζετε τη Μπινόμο; Ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Είχαν εκλογές και υποθέτουμε ότι έβαλαν το χέρι τους οι Ρώσοι» είπαν στη Χέιλι.

Άμεσα και χωρίς δισταγμό η Αμερικανίδα διπλωμάτης απάντησε: «Ναι σίγουρα το έκαναν οπωσδήποτε».

Η Χέιλι μάλιστα δεν περιορίστηκε σε αυτό το σχόλιο αλλά είπε ότι «το γνωρίζουμε και παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καθώς αντιμετωπίζουμε ό,τι συμβαίνει στη θάλασσα της νότιας Κίνας».

Οι Ρώσοι φαρσέρ ζήτησαν από την Χέιλι να τοποθετηθεί για το αν ο Πούτιν θα είναι ή όχι επιθετικός προς την Ευρώπη το 2018.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι κάνει τώρα η Ρωσία. Αυτό που βλέπουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλου είναι ότι προσπαθούν να έχουν κάποια άποψη για κάθε περιοχή. Σε ορισμένες περιοχές τους έχει “βγει” και σε άλλες όχι» απαντά αρχικά η Χέιλι.

«Είναι επιθετικοί και μπορεί να είναι δύσκολο να συνεργαστείς μαζί τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ… Και προσπαθούν να προκαλούν αναταραχή αλλά τους χειριζόμαστε και συνεχίζουμε να τους υπενθυμίζουμε τη θέση τους» σχολιάζει προς τον «Πολωνό πρωθυπουργό».

Σημειώνεται ότι η Πολωνία σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τη θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το τελευταίο σχόλιο της Χέιλι, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που έγραψε στο Facebook: Νίκι θέλεις στα αλήθεια η Ρωσία να θυμηθεί όλες τις “θέσεις” της στον κόσμο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.