Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ: Αφέθηκε ελεύθερος ο Σαουδάραβας δισεκ. πρίγκιπας

Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ: Αφέθηκε ελεύθερος ο Σαουδάραβας δισεκ. πρίγκιπας

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες στο βασίλειο, κι από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Ελεύθερος είναι πια ο Σαουδάραβας δισκαετομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, δύο και πλέον μήνες μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Πηγές της οικογένειάς του είπαν ότι αφέθηκε ελεύθερος σήμερα. «Έφθασε στο σπίτι», δήλωσε συγγενής του, αν και η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, ούτε έγιναν γνωστοί οι όροι της απελευθέρωσής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρίγκιπας, ένας από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες στο βασίλειο, κι από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είχε προαναγγείλει την απελευθέρωσή του λίγες ώρες νωρίτερα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στη σουίτα του στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton, όπου παρέμενε υπό περιορισμό από τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με δεκάδες άλλους πρίγκιπες, επιχειρηματίες και πολιτικούς υπόπτους για διαφθορά. Στη συνέντευξη ο μπιν Ταλάλ επέμεινε ότι είναι αθώος κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα του ζητηθεί να παραδώσει στο κράτος πόρους που έχει στην κατοχή του κι ότι θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding Co.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.