Επιβολή κυρώσεων στο Ιράν ζητούν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη και άλλες χώρες

Επιβολή κυρώσεων στο Ιράν ζητούν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη και άλλες χώρες

Κάλεσμα προς τους Ευρωπαίους συμμάχους τους καθώς και σε άλλες χώρες απευθύνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, ώστε να περιορίσει το πυραυλικό του πρόγραμμα. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο. χαρακτηρίζει το εν λόγω πρόγραμμα απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

«Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οντότητα έχει σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, και το θέμα αυτό απασχολεί μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Μπράιαν Χουκ, ανώτερος σύμβουλος σχεδιασμού πολιτικής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέo, στους δημοσιογράφους στο Ριάντ.

Ο Χουκ, ο οποίος διαπραγματεύεται αλλαγές στη συμφωνία του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τους ευρωπαίους συμμάχους, δήλωσε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν θα είναι σημαντικό θέμα στις συνομιλίες που θα έχει αύριο, Κυριακή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.