ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Ο Τραμπ «κλείνει το μάτι» στον Πούτιν – Ο Τσίπρας πήγε «να του βγάλει το μάτι»!

Βίντεο: Ο Τραμπ «κλείνει το μάτι» στον Πούτιν – Ο Τσίπρας πήγε «να του βγάλει το μάτι»!

Έκλεισε το μάτι στον Β.Πούτιν ο Ν.Τραμπ; Αυτό αναφέρει η πλειοψηφία των ξένων δημοσιογράφων που καλύπτουν την συνάντηση κορυφής στο Ελσίνκι.

Η στιγμή που προκάλεσε τις συζητήσεις στο κέντρο τύπου, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, ήταν εκείνη όταν ο Πούτιν και ο Τραμπ εμφανίστηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων για να κάνουν τις πρώτες τους δηλώσεις πριν την έναρξη των τετ-α-τετ συνομιλιών τους στο προεδρικό μέγαρο του Ελσίνκι.

Στο πλάνο της κάμερας στο οποίο απεικονίζεται την εμφάνιση τους αυτή, φαίνεται ο Αμερικανός πρόεδρος , ενώ κάθεται στα δεξιά του Πούτιν, στρέφει κάποια στιγμή το βλέμμα του προς τον Ρώσο πρόεδρο και μοιάζει σαν να του κλείνει το μάτι, δείγμα ότι τα έχουν βρει σε πάρα πολλά θέματα.

Φυσικά η κίνηση εκτός από συμβολική είναι και ουσιαστική.

Όπως κατέδειξε η σημερινή, ιστορική για πολλούς, συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι, οι δυο ηγέτες εκτός από την πραγματική διάθεση για ειλικρινη διπλωματία μεταξύ τους έχουν και εξαιρετική χημεία και αυτό έγινε αμέσως φανερό.

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκονται σε μια περίοδο όπου είναι έτοιμοι να κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα των μεταξύ τους σχέσεων, (φυσικά αυτό θα απαιτήσει χρόνο αλλά η αρχή έγινε) κάτι που φέρνει την ελληνική κυβέρνηση πλήρως ανακόλουθη, με το κλίμα που η ίδια διαμόρφωσε στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, κλίμα που δεν έχει καμία θέση στη νέα γεωγραφία στην Ευρώπη και στην περιοχή ειδιότερα.

Επιπρόσθετα ανεξάρτητοι διπλωματικοί παρατηρητές στην Αθήνα σημείωναν ότι πιθανότατα το όλο σκηνικό με τις απελάσεις των δύο ανώτατων Ρώσων διπλωματών να έχει στηθεί από «κύκλους» της Ουάσιγκτον, κύκλους που πολεμούν τον Ν.Τραμπ προκειμένου να δημιουργήσουν όσο περισσότερα προβλήματα μπορούσαν πριν την συνάντησή τους.

Το ίδιο και με τις κατηγορίες του γενικού Εισαγγελέα κατά των 12 Ρώσων πρακτόρων οι όποιες δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση στο Ελσίνκι.

Πρόκειται για τον περίφημο «βάλτο της Ουάσιγκτον» που έχει μιλήσει κατ΄ επανάληψη ο Τραμπ εξ ου και το σύνθημα περί “αποξήρανσής” του (drain the swamp).

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ελλάδα αντιδρώντας σπασμωδικά προχωρά σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών, αποκομμένη πλήρως από τη νεά ατμόσφαιρα των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.

Να σημειωθεί ότι ενώ Τραμπ και Πούτιν βρίσκονται σε αυτό το καλό κλίμα, ο Τσίπρας , και όπως αναφέρουν ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών εφημερίδων πήρε στην “πλάτη” του όλη την ευθύνη για τις απελάσεις!

Αυτό γιατί όπως επίσης διαρρέεται έφτασε στα χέρια του φάκελος στον οποίο αναφερόταν η «αντεθνική» δράση των Ρώσων διπλωματών φτάνοντας στο σημείο «αγανακτισμένος» να φωνάξει: «Ως εδώ»!

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν η μπάλα ποδοσφαίρου που δώρισε ο Πούτιν στον Τραμπ κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το ιστορικό τετ α τετ των δύο ηγετών στο Ελσίνκι.

Ο Πούτιν αφού ευχαρίστησε τον Τραμπ για τα καλά του λόγια αναφορικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δώρισε την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ στον αμερικανό ομόλογό του, με αφορμή και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από τις ΗΠΑ το 2026.

Βέβαια, ο Τραμπ, αφού περιεργάστηκε λίγο την μπάλα δεν την κράτησε. Την πέταξε στην Μελάνια Τραμπ, για τη δώσει στον γιο τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.