Για πρώτη φορά το «βαθύ αμερικανικό κράτος» στοχοποιεί τον… Β.Πούτιν – Απαιτούν από Ν.Τραμπ να υπογράψει τις κυρώσεις!

Για πρώτη φορά το «βαθύ αμερικανικό κράτος» στοχοποιεί τον… Β.Πούτιν – Απαιτούν από Ν.Τραμπ να υπογράψει τις κυρώσεις!

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την τακτική «επίθεση κατά πάντων» με σκοπό να δημιουργήσουν αναταραχή που να αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα στον πλανήτη και προωθείται νομοσχέδιο από Αμερικανούς γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα με βάση το οποίο για πρώτη φορά θα τεθεί στο «στόχαστρο» ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν!

Ακόμα ζητούν να σχετισθεί η Ρωσία με την παγκόσμια τρομοκρατία! Οι ΗΠΑ θέλουν να ξεφορτωθούν το «στίγμα» της υποστήριξης που παρείχαν σε όλες τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις της Συρίας που κατέσφαξαν χιλιάδες ανθρώπων για να ανατραπεί η ρωσόφιλη κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ.

Ζητούν μάλιστα να απαιτηθεί από την Ρωσία να μην υποστηρίξει άλλο τον Σύρο πρόεδρο.

Πραγματική καταστρατήγηση της λογικής, αλλά δεν υπάρχει λογική όταν μια Αυτοκρατορία επιχειρεί με κάθε μέσον να κρατήσει την ηγεμονία.

Εάν εγκριθεί αυτό μετά θα χρειαστεί να υπογραφτεί από τον ίδιο το Ν.Τραμπ. Το ζήτημα είναι ότι θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις από το «βαθύ αμερικανικό κράτος» για να το υπογράψει αφού έντεχνα εδώ και δύο χρόνια επιχειρείται να παρουσιαστεί η άνοδός του στην αμερικανική προεδρία ως αποτέλεσμα ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστεί μεγάλες πιέσεις για δεχτεί να το υπογράψει ώστε να μην κατηγορηθεί για «ρωσσοφιλία»

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα Αμερικανοί γερουσιαστές το κείμενο του οποίου βρίσκεται στην διάθεση της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, προτείνει μεταξύ άλλων να δεσμευθούν οι λογαριασμοί σε δολάρια που έχουν οι ρωσικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, να βρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν ανά τον κόσμο και να αναγνωρισθεί η Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Η Kommersant γράφει ότι πολλά άρθρα του νομοσχεδίου, το οποίο συνέταξε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνεργασία με τρεις άλλους συναδέλφους του, δεν αφορούν μόνο την Ρωσία, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, οι γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ, να επιδείξει μεγαλύτερη σκληρότητα όσον αφορά την εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα «συντονιστικό γραφείο για τις κυρώσεις» σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη των κυρώσεων.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος για την προάσπιση της αμερικανικής ασφάλειας από την επιθετικότητα του Κρεμλίνου 2018» κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη, αλλά επειδή πρέπει να μελετηθεί ένα μεγάλος όγκος πληροφοριών, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι γερουσιαστές στην αρχή του κειμένου ζητούν από τον Τραμπ να μην επιτρέψει παρεμβάσεις της Ρωσίας σε δραστηριότητες αμερικανικών κρατικών οργανισμών.

Η δεύτερη προτροπή των Αμερικανών γερουσιαστών είναι να ζητηθεί δημόσια από την ρωσική κυβέρνηση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία.

Στην παράγραφο αυτή ζητείται από τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τις αποσχιστικές δυνάμεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία και να σταματήσει να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Φυσικά όλα αυτά που ζητούν οι γερουσιαστές είναι αδύνατον να τα αποδεχθεί η Ρωσία καθώς πρόκειταιι για δήλωση υποταγής. Συνεπώς κύκλοι του «βαθέως αμερικανικού κράτους» προχωρρούν σε μια τέτοια ενέργεια επειδή ακολουθούν το δόγμα του «πολλαπλού χάους» για το οποίο ήδη έχει αναλύσει το pronews.gr

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρεται λεπτομερώς σε ότι αφορά την Ρωσία στο οικονομικό κομμάτι. Στο μέρος αυτό του νομοσχεδίου προτείνεται να απαγορευθούν οι συναλλαγές στις ΗΠΑ (και η δέσμευση των λογαριασμών) επτά ρωσικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι Sberbank,VTB, VneshekonomBank, PromsviazBank.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν θα μπορούν να έχουν κανονικούς λογαριασμούς σε δολάρια στις αμερικανικές τράπεζες.

Η εφημερίδα Kommersant, επισημαίνει ότι αυτό είναι ακριβώς που φοβούνται περισσότερο οι επιχειρηματικοί κύκλοι της Ρωσίας.

Εκτός των άλλων, το κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπει στην ουσία απαγόρευση συναλλαγών που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, αλλά αφορούν την έκδοση νέων ομολόγων, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή μιας τέτοια απαγόρευσης.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί γερουσιαστές στο νομοσχέδιο που κατέθεσαν περιγράφουν τους μηχανισμούς εκείνους, οι οποίοι μπορούν να αναγκάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τις κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προτείνουν μάλιστα, εντός 60 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου να ανανεωθεί «ο κατάλογος του Κρεμλίνου» και να ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.