Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πολιτικός που είχε αποκαλέσει τους Τούρκους «καμηλιέρηδες»

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πολιτικός που είχε αποκαλέσει τους Τούρκους «καμηλιέρηδες»

Μετά από τις δηλώσεις του που χαρακτήρισε τους Τούρκους «καμηλιέρηδες», που θα πρέπει να επιστρέψουν «στις καλύβες τους και στην πολυγαμία» ο επικεφαλής της καθαρά δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στην Σαξονία-Άνχαλτ, ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο 42χρονος Πόγκενμπουργκ είχε προβεί σε αυτά τα σχόλια στις 14 Φεβρουαρίου, σε μια ομιλία του σε μια πολιτική συγκέντρωση, κατά την οποία αποκάλεσε επίσης τους Τούρκους της Γερμανίας έναν «αντιπατριωτικό όχλο».

Με ανακοίνωσή του σήμερα τόνισε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 31 Μαρτίου έπειτα από την «τρομερή πίεση των μέσων ενημέρωσης» που του ασκήθηκε στον απόηχο της ομιλίας του.

Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως του έβαλαν λόγια στο στόμα του που δεν είπε, χωρίς όμως να διαψεύσει συγκεκριμένα κάποια από τα πλέον προσβλητικά σχόλια του που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

«Δεν είναι πρόβλημα για μένα να αντιμετωπίσω μόνος μου αυτή την πίεση, αλλά θέλω να την αποφύγουν μέλη, συνάδερφοι στην κοινοβουλευτική ομάδα και συνάδερφοι του κόμματος», τόνισε ο Πόγκενμπουργκ.

«Η επιτυχία του AfD είναι πάντα πιο σημαντική από την ατομική επιτυχία ή τα συναισθήματα, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο για μένα να κάνω ένα βήμα πίσω αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δεξιός πολιτικός είχε σοκάρει τον Ιούνιο όταν έστειλε μηνύματα με το σύνθημα «Η Γερμανία για τους Γερμανούς» που χρησιμοποιούσε συχνά το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.