«Πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρώπης σε Τραμπ – Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία στο πλευρό του Ερντογάν

«Πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρώπης σε Τραμπ – Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία στο πλευρό του Ερντογάν

Μετά την Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται πρόθυμη να συζητήσει με την Τουρκία την περαιτέρω οικονομική συνεργασία αγνοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

Όπως πρώτοι γράψαμε στο pronews.gr ο Ερντογάν έκανε τις τελευταίες μέρες ένα άνοιγμα στην Ευρώπη στο πλαίσιο του οποίου απελευθέρωσε και τους 2 στρατιωτικούς.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική Hurriyet επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές οι υπουργοί οικονομικών Γαλλίας και Τουρκίας συμφώνησαν σε κοινή δράση ενάντια στις αμερικανικές κυρώσεις.

Μάλιστα το Τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ,ανακοίνωσε πως οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Τουρκίας θα προχωρήσουν σε βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας και αντιπροσωπείες των 2 χωρών θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 27 Αυγούστου.

Η συνάντηση αυτή έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή του Τούρκου ΥΠΟΙΚ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πάλι για το θέμα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν.

Η Ευρώπη όπως και στην περίπτωση του Ιράν φαίνεται να διαφοροποιείται από τις ΗΠΑ και βάζει το οικονομικό συμφέρον πάνω από τους γεωπολιτικούς στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των Ευρω-Τουρκικών συναντήσεων για να εξάγουμε τελικά συμπεράσματα καθώς τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.