
Τραγική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα θαλάσσια «σύνορα» της χώρας με δεκάδες αλλοδαπούς να καταφθάνουν απο τη Λιβύη και να αποβιβάζονται στα παράλια της νότιας Κρήτης.
Τα drones και τα πλωτά της FRONTEX και του λιμενικού ορ΄γώνουν την περιοχή μόνο και μόνο για να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στην ακτή, όταν δεν αποβιβάζονται μόνοι τους.
Στη συνέχεια και με μια απλή καταγραφή στοιχείων μεταφέρονται σε Λέσβο ή Κω και από εκεί στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.
Η υφυπουργός «μετανάστευσης και ασύλου» Σέβη Βολουδάκη ήταν άλλωστε σαφέστατη σε δηλώσεις της:
«Ερχονται από τη Λιβύη δηλώνουν Σουδανοί και παίρνουν άσυλο».
16/9/26
Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου (σημαδιακός τίτλος)
Όλοι οι Σουδανοι δικαιούνται άσυλο λεει η κυρία(στημένες καταστάσεις)
Ανοικτή πρόσκληση σε όλο το Σουδάν.
4η μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής
97%μουσουλμάνοι
55 εκατομμύρια
3000Km μακρυά#5η_Φάλαγγα #Δούρειος_Ίππος pic.twitter.com/hGkGM1RThA— akapistrotos (@xanathja) September 20, 2026
Έτσι απλά εδώ και πάνω από 10 χρόνια η Ελλάδα δέχεται μουσουλμάνους αλλοδαπούς σαν να μην υπάρχει αύριο την ώρα που ο γηγενής πληθυσμός εξαφανίζεται στην κυριολεξία.
Λύση δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει όπως δεν υπήρξε ποτέ από τότε που ξεκίνησε το φαινόμενο αυτό τις αρχές της δεκαετίας του 90. Τότε με άλλες εθνικότητες. Τώρα απλά ήρθε η σειρά των Σουδανών.
Η πολιτική προσέλκυσης, υποδοχής & ένταξης με γρήγορη προώθηση στην ενδοχώρα εχει αποτέλεσμα την αύξηση των ροών
Το φθηνό εργατικό προσωπικό, παραγγελιά των οικον.συμφερόντων, αποβιβάζεται κόκαλο στις παραλίες της Κρήτης.
Χωρίς καμία ουσιαστική ταυτοποίηση, μετά στις γειτονιές https://t.co/jmP8RdZqdv pic.twitter.com/8p33URzHJ0— Σταυροφόρος (@stavroforos_) September 12, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.