Βίαιη καταστολή των Ελλήνων της Β.Ηπείρου από την κυβέρνηση Ε.Ράμα- Δεκάδες κρατούνται

Βίαιη καταστολή των Ελλήνων της Β.Ηπείρου από την κυβέρνηση Ε.Ράμα- Δεκάδες κρατούνται

Συνεχίζοντας τις ύπουλες μεθοδεύσεις της, για την υλοποίηση των δήθεν πολεοδομικών σχεδιασμών, η Κυβέρνησης Ράμα, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω, όπως καταγγέλλει και σε ανακοίνωσή του το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) που εκφράζει την πλειονότητα της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Μιας και η αδυναμία διαλόγου, ανάγκασε την Αλβανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την αστυνομική καταστολή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΑΔ, η αλβανική Αστυνομία παρενέβη αθέμιτα και προσήγαγε στο Τμήμα δεκάδες πολίτες της περιοχής.

Αξιοσημείωτο θα ήταν να αναφέρουμε, πως η κεντρική κυβέρνηση χρειάζεται τη νομιμοποίηση δια αποφάσεων της τοπικής Αρχής στον Δήμο Χειμάρρας, όπως ορίζουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για Ανάπτυξη.

Αυτές τις ώρες μάλιστα υπό την απειλή βίαιης προσαγωγής στον Αυλώνα είναι ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υποψήφιος του ΚΕΑΔ για το Δήμο Χιμάρας κ. Φρέντης Μπελέρης.

Εντύπωση προκαλούν δύο γεγονότα: απ’ τη μια είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και μάλιστα αποτελεί υποχρέωση του πολίτη να μετέχει στις συσκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ελέγχει τις αποφάσεις που λαμβάνονται απ’ τα εκλεγμένα όργανα, απ’ την άλλη όμως όσοι πολίτες θέλησαν να παρευρεθούν στη σύσκεψη του εν λόγω Συμβουλίου την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.

Επίσης η προσαγωγή του Φ.Μπελέρη είναι παρακινούμενη, αναφέρει το ΚΕΑΔ.

Ο ίδιος δεν ήταν καν στα επεισόδια που προκάλεσαν οι άνδρες του Δημάρχου Γκόρο, που παρεμπόδιζαν την προσέλευση των πολιτών στη σύσκεψη που είχε συγκληθεί σε ερημική τοποθεσία και σε καφετέρια τουριστικής φύσης.

Η ποινικοποίηση του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε προαναγγελθεί απ’ τα όργανα προπαγάνδας και ΜΜΕ του Ράμα, ώστε κατά το γνωστό μοτίβο να φαίνεται πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι παρακινούμενη απ’ τους Έλληνες.

Οι πολίτες το έχουν ξεκάθαρο ότι ο στόχος των δήθεν πολεοδομικών παρεμβάσεων είναι η καταπίεση τους και η αποξένωση απ’ την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής δια της ιδιοκτησιακής του απογύμνωσης.

Καλείται η (σ.σ. αλβανική) Πολιτεία να συνέλθει αμέσως και να σταματήσει τον εκβιασμό της κοινωνίας με την πέραν των νομίμων ορίων χρήση της Αστυνομίας.

Κάτω από τέτοιες απειλές προφανώς θα συνεδριάσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο για να θεσμοθετήσει τις άνωθεν εντολές.

Έχουν όμως ακυρωθεί εκ των προτέρων οι αποφάσεις του με τις αντιδράσεις του λαού της Χειμάρρας.

Προφανώς τα φαινόμενα κατάλυσης οποιασδήποτε μορφής δημοκρατίας και δυνατότητας έκφρασης της κοινωνίας έχουν το γνωστό τέλος που έχει κάθε δικτατορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απ’ την άποψη αυτή το παράδειγμα των πολιτών της Χειμάρρας αργά ή γρήγορα θα το συμμεριστεί η κοινωνία όλης της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.