Πρόεδρος Σερβίας: «Δεν ανταλλάσσουμε το Κοσσυφοπέδιο με μια ενδεχόμενη ένταξη στην Ε.Ε.»

Πρόεδρος Σερβίας: «Δεν ανταλλάσσουμε το Κοσσυφοπέδιο με μια ενδεχόμενη ένταξη στην Ε.Ε.»

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου με αντάλλαγμα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δέκα χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτστις λέει ότι μια τέτοια πρόταση τίθεται συνεχώς στη Σερβία.

«Αλλά αυτό που λέω παντού, κυρίως στις Βρυξέλλες, είναι ότι οι Αλβανοί θεωρούν το Κοσσυφοπέδιο επικράτειά τους, αλλά και οι Σέρβοι δική τους, σύμφωνα με το σύνταγμά μας», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ερωτηθείς πως ερμηνεύει τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Ρόιτερ, ότι η Σερβία θα γίνει μέλος της ΕΕ μόνο εάν αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτσιτς είπε ότι δεν είναι η μόνη επιλογή.

«Νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα μοντέλα για το Κοσσυφοπέδιο, οι άνθρωποι βλέπουν πράγματα απλοϊκά και τα λένε αυτά, αυτό το μέρος της επικράτειας είναι δικό μας, όχι δικό τους, αυτή είναι η αλήθεια»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος τόνισε ότι για το λόγο αυτόν υπάρχει ο διάλογος με την Πρίστινα και χρειάζεται πολιτική βούληση τόσο από την Πρίστινα, όσο από το Βελιγράδι και ακόμη από τις Βρυξέλλες, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.