Συναγερμός στο Μαυροβούνιο – Επίθεση αυτοκτονίας με χειροβομβίδα στην πρεσβεία των ΗΠΑ – Νεκρός ο δράστης (φώτο,βίντεο)

Συναγερμός στο Μαυροβούνιο – Επίθεση αυτοκτονίας με χειροβομβίδα στην πρεσβεία των ΗΠΑ – Νεκρός ο δράστης (φώτο,βίντεο)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές του Μαυροβουνίου στην Ποντγκόριτσα, καθώς η πρεσβεία των ΗΠΑ δέχθηκε επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας.

Είναι η πρώτη φορά που δέχεται τέτοια επίθεση αμερικανική διπλωματική αποστολή στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τους New York Times η επίθεση έγινε γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) όταν ένας άνδρας πέταξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό – πιθανότατα χειροβομβίδα – πάνω από τον τοίχο του κτηρίου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Ποντγκόριτσα.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο αγνώστων στοιχείων δράστης χωρίς, όμως, να τραυματίσει κάποιον από το προσωπικό της πρεσβείας που ήταν κλειστή. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά τα οποία ενεργοποίησε αφού πέταξε τη χειροβομβίδα.

Οι υπεύθυνοι της πρεσβείας εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τους χώρους της πρεσβείας «καθώς υπάρχει μια ενεργή κατάσταση ασφαλείας».

Δείτε βίντεο από την περιοχή όπου έγινε η επίθεση:

http://www.abc.net.au/news/2018-02-22/situation-at-us-embassy-in-montenegro/9474988

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.