
Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Conference League, επικρατώντας με 2-1 της Μπόρατς στο ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πήραν το πρώτο τους τρίποντο στη διοργάνωση, παρά τη μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Η ομάδα του Νίστρουπ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από νωρίς τις επιθετικές της διαθέσεις. Μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά κέρδισε δύο πέναλτι, με τον Ντέσερς να αξιοποιεί το δεύτερο και να ανοίγει το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κάνγκουα διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού στο 70’, ενώ ο Γιόγιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 80’.
Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε την μπάλα και βρήκε χώρους απέναντι στην άμυνα της Μπόρατς.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ουναΐ τροφοδότησε τον Ντέσερς, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό. Μετά την εξέταση της φάσης μέσω VAR, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Ταμπόρδα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο τερματοφύλακας της Μπόρατς, Γιούρκας, έπεσε σωστά και απέκρουσε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι. Για ακόμη μία φορά, ο Ουναΐ έβγαλε την πάσα προς τον Ντέσερς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα και ανατράπηκε. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πήρε την ευθύνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 στο 8ο λεπτό.
Οι «πράσινοι» συνέχισαν να αναζητούν ένα δεύτερο γκολ, διατηρώντας την πίεσή τους και δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 42’, ο Κάνγκουα απείλησε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε εκτός εστίας, με το 1-0 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος η Μπόρατς προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, ανεβάζοντας τις γραμμές της και αναζητώντας την ισοφάριση. Η επιλογή αυτή, ωστόσο, άφησε περισσότερους χώρους στον Παναθηναϊκό, που συνέχισε να απειλεί.
Στο 66’, ο Ταμπόρδα βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και επιχείρησε σουτ από καλή θέση, αλλά ο Γιούρκας αντέδρασε αποτελεσματικά, αποτρέποντας το δεύτερο γκολ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 70’, ο Κάνγκουα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έκανε το 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.
Μετά το δεύτερο γκολ, ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του, επιτρέποντας στην Μπόρατς να βγει πιο μπροστά και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 80’. Ο Γιόγιτς επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Πένια, διαμορφώνοντας το 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Παρά την πίεση που ακολούθησε, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.