ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζ.Ζάεφ: «Στόχος της «Μακεδονίας» η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»

Ζ.Ζάεφ: «Στόχος της «Μακεδονίας» η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»

Ο Ζόραν Ζάεφ, επανέλαβε ότι στρατηγικός στόχος των Σκοπιών ή της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» όπως συνεχίζει να την αποκαλεί είναι η ένταξη στην ΕΕ και ΝΑΤΟ

Ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι, λέγοντας πως «συζητήσαμε ορισμένα ουσιαστικά ζητήματα, όλα σχετικά με τη διαδικασία για το προσεχές δημοψήφισμα». Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε πως οι στραηγικοί στόχοι της χώρας δεν επιδέχονται συμβιβασμούς, ωστόσο θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους για διάλογο και συνομιλίες.

Στο διάγγελμά του μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών υποστήριξε:

«Σεβαστοί πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης,

Οι συνομιλίες κράτησαν επί μακρόν. Συζητήσαμε πιο ουσιαστικά θέματα, που σχετίζονται με τη διαδικασία όσων θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, ενόψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος και κατά συνέπεια τις επικείμενες εκλογές για την Κρατική Επιτροπή Εκλογών (SEC).

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ:

Όπως έχετε μάθει από τους προηγούμενους συμμετέχοντες στις συνομιλίες, οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση θα συνεχιστούν την Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί. Μόλις καταλήξουμε σε συμφωνία, θα ενημερώσουμε τους πολίτες μέσω ΜΜΕ.

Αυτό που θέλω να πω, είναι να υπενθυμίσω ότι οι στρατηγικοί μας στόχοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο, είναι η πλήρης ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Οι συμβιβασμοί δεν αφορούν τους στρατηγικούς στόχους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Θα δώσουμε την ευκαιρία για διάλογο και συνομιλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, το Κοινοβούλιο συνεχίζει να εργάζεται, και η εξέταση των τροποποιήσεων του εκλογικού κώδικα συνεχίζεται στις επιτροπές του Κοινοβουλίου. Θα ήθελα να αναφέρω, ότι περιμένω από την SEC να συμφωνήσει για την εφαρμογή της SEC όπως θα διαμορφωθεί. Αυτή είναι η προσδοκία μου. Αυτή είναι η προσδοκία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.