
Σε χειμωνιάτικο σκηνικό αναμένεται να περάσει ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς νέα ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει τη χώρα, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένους βοριάδες, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και έξω από τις υψηλότερες ορεινές περιοχές.
Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση την Πέμπτη, πριν επιδεινωθεί εκ νέου. Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου, η επόμενη διαταραχή θα είναι λιγότερο βροχερή και ανεμώδης, αλλά περισσότερο ψυχρή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, «σε αποδρομή η κακοκαιρία του τελευταίου διημέρου. Λιγότερο βροχερή και ανεμώδης, αλλά περισσότερο ψυχρή, η επόμενη διαταραχή!».
Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Την Πέμπτη, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, καθώς και σε νότιες και νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές. Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν σχετικά γρήγορα, ενώ στη βόρεια Κρήτη οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως το απόγευμα.
Παράλληλα, οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι, που στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου 1 με 2 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Η πρόσκαιρη βελτίωση, ωστόσο, δεν θα διαρκέσει πολύ. Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη θα κινηθεί προς τη χώρα μας, προκαλώντας νέα επιδείνωση.
Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με ένταση 5 έως 7 μποφόρ.
Χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα
Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας μεταβολής θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι ψυχρότερες αέριες μάζες θα μεταφέρουν πιο χειμωνιάτικες συνθήκες σε αρκετές περιοχές.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ζιακόπουλο, ενδεικτικό της έντασης της ψυχρής εισβολής είναι το γεγονός ότι οι χιονοπτώσεις δεν αναμένεται να περιοριστούν αποκλειστικά στις κορυφές των βουνών. Υπάρχει, επομένως, το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.