Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν τώρα εντολή σε Α.Τσίπρα να αναγνωρίσει την «Μακεδονία»: Μεταφέρουν στα Σκόπια την βάση του Ραμστάιν!

Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν τώρα εντολή σε Α.Τσίπρα να αναγνωρίσει την «Μακεδονία»: Μεταφέρουν στα Σκόπια την βάση του Ραμστάιν!

Καθώς το διεθνές τζετ σετ της διπλωματίας κάνει πασαρέλα στα Σκόπια προπαγανδίζοντας το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, η παρουσία και τα λεγόμενα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάττις δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το θετικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Η σημειολογία και μόνον της επίσκεψης του αρχηγού του Αμερικανικού Πενταγώνου στα Σκόπια, παραμονές του δημοψηφίσματος, δείχνει ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει τα Σκόπια να «ξεγλιστρήσουν» από την αμερικανική – Νατοϊκή ασπίδα, πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού- ελέω κυβέρνησης Τσίπρα- τα Σκόπια είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «έντυσε» τον σκοπό και τον στόχο της επείγουσας επίσκεψης του στα Σκόπια με αναπόδεικτες καταγγελίες εναντίον της Μόσχας για χρηματισμό πολιτών και Fake news, προκειμένου να μην χαθεί η ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια. Όπως ευκόλως καταλαβαίνει κανείς πίσω από αυτά τα «ευκολοχώνευτα για Βαλκάνιους» επιχειρήματα κρύβονται οι πραγματικοί και πολύ σοβαροί στόχοι της Ουάσιγκτον:

Η περιοχή των Βαλκανίων ανήκει πλέον «δικαιωματικά» στις ΗΠΑ και επομένως σε αυτήν δεν έχει καμιά θέση η Ρωσία, ούτε στον αμυντικό, ούτε στον πολιτικό, ούτε στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Η Ουάσιγκτον, μάλιστα, ανεξαρτήτως προέδρου, ουδέποτε έχει κρύψει τον σχεδιασμό της να μετατραπούν τα Σκόπια και το γειτονικό Κόσοβο σε ένα καθαρώς αμερικανικό στρατιωτικό έδαφος για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της. Ουδείς άλλωστε λησμονεί ότι στα αποκαΐδια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας οι ΗΠΑ σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ( 29χλμ) από τα αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής σύνορα Σκοπίων – Κοσόβου, έχει αναπτυχθεί η μεγαλύτερη σε έκταση στον κόσμο μέχρι στιγμής, αμερικανική βάση BONDSTEEL.

H κυβέρνηση Τραμπ, επιμένουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, δεν έχει κρύψει την απόφαση της να «συμμαζέψει» τις διάσπαρτες αμερικανικές δυνάμεις στο πάλαι ποτέ δυτικοευρωπαϊκό έδαφος, κατάλοιπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήνοντας μόνους, τους «τσιγκούνηδες» Ευρωπαίους Νατοϊκούς εταίρους που δεν πληρώνουν ούτε την οικονομική συνδρομή τους, με απώτερο στόχο την αποδυνάμωση κυρίως της Γερμανίας.

Τα αμερικανικά σχέδια, θέλουν να μεταφέρουν μέρος του όγκου των αμερικανικών δυνάμεων, άμεσα στα Σκόπια και αργότερα στην BONDSTEEL του Κοσόβου.

Με άλλα λόγια να «ξηλώσουν» το μεγαλύτερο τμήμα της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στο Ραμστάιν της Γερμανίας και να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους, τις μισές περίπου στα Σκόπια- κατά πάσα πιθανότητα στην Οχρίδα- και τις άλλες μισές στο Κόσοβο, αργότερα, όταν θα έχει κλείσει οριστικώς το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης του Κοσσόβου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σχεδιάζεται η «μετεγκατάσταση» εκατοντάδων αμερικανικών F-16, δεκάδων F-135, δεκάδων A-10 (hunter killer), μεταγωγικών C-130 και GALAXY, καθώς και μονάδων SAT Communications, κλπ.

Είναι προφανές ότι αν αυτά τα αμερικανικά σχέδια, (που θα «απελευθερωθούν» μόλις κλείσει οριστικώς και αμετάκλητα το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών), υλοποιηθούν, θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στην σημασία και τη λειτουργία άλλων αμερικανικών βάσεων στην περιοχή, όπως πχ. της Σούδας, αλλά και αυτής του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει και την Αθήνα να απαλλαγεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών με ή χωρίς εκλογές. (Αν μάλιστα η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελέσει την αφορμή για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, με το αιτιολογικό της επίκλησης «εθνικού θέματος», όπως συνήθως γίνεται, τότε, η επόμενη κυβέρνηση μάλλον δεν θα θέλει να αντικρύσει το «θηρίο Τράμπ» απέναντι της, αν επικαλεστεί «επαναδιαπραγμάτευση» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Την ίδια στιγμή όμως,δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η κυβέρνηση είναι πολύ πρόθυμη και χωρίς μεγάλη σκέψη να «σπρώξει» όπως- όπως μια ενδεχόμενη Συμφωνία Σερβίας- Κοσόβου για να κλείσει ο κύκλος αναγνωρίσεων του δευτέρου.

Και ας είναι επισήμως, μέχρι τώρα, η Ελλάδα, μαζί πχ. με την Ισπανία την Κύπρο, που αντιτίθενται σε συμφωνίες αλλαγής συνόρων και ανταλλαγής πληθυσμών, η κάθε μια για δικούς της εθνικούς λόγους.

Τι είναι η βάση Ραμστάιν

Η βάση του Ραμστάιν στη Νοτιοανατολική Γερμανία είναι ο πιο νευραλγικός σύνδεσμος για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών παγκοσμίως.

Σχεδόν αθόρυβα, αφού σπάνια γίνεται αναφορά σε αυτή από τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, η βάση του Ραμστάιν είναι η πιο σημαντική αεροπορική βάση των ΗΠΑ παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με τους Ρώσους εκεί βρίσκεται το κέντρο που καταλήγουν τα δεδομένα των drone που πλήττουν στόχους στο Αφγανιστάν και καθοδηγούνται από χειριστές στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Στο Ραμστάιν προετοιμάζονται οι αποστολές των ΗΠΑ στην Αφρική καθώς και τα αεροπορικά χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ, ενώ η βάση αποτελεί ένα τεράστιο pit stop για τις βόμβες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στα κτυπήματά τους σε Μέση Ανατολή και Αφρική

Την ίδια ώρα συντήρησή του κοστίζει δισ. δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενος.

Γνωστό και ως “Little America” (Μικρή Αμερική), στο Ραμστάιν ζουν 57.000 Αμερικανοί πολίτες ενώ γύρω από αυτό υπάρχουν δεκάδες μικρότερες αμερικανικές βάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν ολίγοις οι Αμερικανοί μεταφέροντας την βάση στα Σκόπια θέλουν να φέρουν πιο κοντά την διοίκηση των επιχειρήσεων της Αφρικής κα της Μέσης Ανατολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.