ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Κλείδωσε» νέα συνάντηση για τις 16 Απριλίου Ν. Αναστασιάδη-Μ. Ακιντζί

«Κλείδωσε» νέα συνάντηση για τις 16 Απριλίου Ν. Αναστασιάδη-Μ. Ακιντζί

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι διευθετήθηκε συνάντηση «κοινωνικού περιεχομένου», όπως χαρακτηρίζεται, μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στις 7.00 το βράδυ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, «συνομίλησε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και συμφώνησαν να συναντηθούν σε ανεπίσημο δείπνο στην οικία της», η οποία βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη», στη Λευκωσία.

Λίγο πριν την ανακοίνωση, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή «δεν θα σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ανέφερε ότι χρειάζεται θέληση και βούληση για συνύπαρξη και ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή οι Ελληνοκύπριοι «κλείνουν την πόρτα στο διάλογο».

Επίσης δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι «είτε υπάρξει λύση, είτε όχι, θα εργαστούν για να αλλάξουν το καθεστώς τους». Ωστόσο, απέφυγε να πει περισσότερα για το θέμα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.