Αχ βρε Κωνσταντίνε! Και τώρα πώς θα κάνεις πρεμιέρα;

Στη φυλακή πρώην υπαξιωματικός για κλοπή 300.000 λίτρων πετρελαίου από στρατιωτικό αγωγό

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη

Στη φυλακή πρώην υπαξιωματικός για κλοπή 300.000 λίτρων πετρελαίου από στρατιωτικό αγωγό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδίκασε το Εφετείο Θεσσαλονίκης πρώην υπαξιωματικό του Στρατού, για υπόθεση κλοπής περίπου 300.000 λίτρων πετρελαίου από στρατιωτικό αγωγό σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο καταδικασθείς αναζητείται, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα. Σε δύο από αυτά, που κρίθηκαν ηθικοί αυτουργοί, επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών στον καθένα, ενώ οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών και τεσσάρων ετών, αντίστοιχα.

Ο πρώην υπαξιωματικός αποχώρησε από το δικαστήριο μετά την απολογία του, κατά την οποία αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, και δεν παρέστη κατά την ανακοίνωση της απόφασης. Ως εκ τούτου, οι αρχές τον αναζητούν για την εκτέλεση της ποινής του.

Το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τους πέντε κατηγορουμένους για κακουργηματική κλοπή, από κοινού, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ή για ηθική αυτουργία στις συγκεκριμένες πράξεις. Ορισμένοι από τους καταδικασθέντες συνδέονται επαγγελματικά με τον κλάδο των πετρελαιοειδών.

Αντίθετα, όσοι αντιμετώπιζαν και την κατηγορία της λαθρεμπορίας αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη πράξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση περιλάμβανε πέντε περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου, συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, καθώς και επτά απόπειρες, οι οποίες φέρονται να διαπράχθηκαν από το 2013 έως το τέλος του 2014.

Με βάση την απόφαση, οι ποινές κάθειρξης πρέπει να εκτιθούν, ενώ από τις δύο ποινές φυλάκισης η μία ανεστάλη για τρία χρόνια και η άλλη μετατράπηκε σε χρηματική ποινή.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Οι έρευνες των αρχών εντατικοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2014, όταν ένα αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο όχημα υπήρχαν σωλήνες, εξαρτήματα και μηχανήματα.

Το σημείο του περιστατικού βρισκόταν κοντά σε φρεάτιο, στο οποίο είχαν εντοπιστεί ίχνη παραβίασης. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στην εμπλοκή του πρώην υπαξιωματικού, ο οποίος την επίμαχη περίοδο υπηρετούσε σε μονάδα της Θεσσαλονίκης που σχετιζόταν με τη φύλαξη και τη λειτουργία του αγωγού καυσίμων του Στρατού Ξηράς.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στις παράνομες ενέργειες. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να φωτογραφίσουν το σημείο, με σκοπό να αξιοποιήσουν το υλικό σε ενδεχόμενη αναζήτηση χρυσού.

Σε πρώτο βαθμό είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους ποινές κάθειρξης έξι και οκτώ ετών, κατά περίπτωση. Η εκτέλεσή τους είχε ανασταλεί υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.