Υπέρ της παραμονής του Άσαντ στην Συρία ο Εμμ. Μακρόν – Εμπορική συμφωνία με Ντ. Τραμπ μεταξύ Γαλλίας-ΗΠΑ (φωτό, βίντεο)

Υπέρ της παραμονής του Άσαντ στην Συρία ο Εμμ. Μακρόν – Εμπορική συμφωνία με Ντ. Τραμπ μεταξύ Γαλλίας-ΗΠΑ (φωτό, βίντεο)

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του Γάλλου ομολόγου του, Εμμανουέλ Μακρόν, ανακοινώθηκε ότι Γαλλία και ΗΠΑ συμφώνησαν να προωθήσουν το «ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο».

Αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι «σέβεται την απόφαση» του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο ίδιος «παραμένει δεσμευμένος» σε αυτή τη συμφωνία.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι συμφώνησε με τον Τραμπ να αναλάβουν οι δύο χώρες κοινή δράση για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος και της προπαγάνδας μέσω του διαδικτύου.

Σχετικά με τη Συρία, τόνισε ότι η Γαλλία θέλει εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων να υπάρξει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης.

Μάλιστα όπως αναφέρει και το RT ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «όσο αφορά το θέμα της Συρίας και του Ιράκ έχουμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε να δουλεύομε μαζί και συγκεκριμένα στην δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την λήξη των εχθροπραξιών».

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την ηγεσία της Συρίας δεν είναι πλέον σχετική για το Παρίσι καθώς η προτεραιότητά μας είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην χώρα».

«Ουσιαστικά αλλάξαμε το γαλλικό δόγμα όσον αφορά τη Συρία για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και να εργαστούμε πολύ στενά με τους εταίρους μας, ιδίως με τις ΗΠΑ», είπε.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι Ρωσία και ΗΠΑ δουλεύουν πάνω σε μια δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας στην Συρία σαν και αυτήν που συμφώνησαν στο παρασκήνιο της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε πως «η φιλία των δύο χωρών και των ίδιων είναι άθραυστη».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Παρισιού ανέφερε: «Θα δούμε τι θα γίνει… εάν είναι να συμβεί, θα είναι υπέροχο. Εάν όχι, θα είναι ΟΚ, επίσης».

Ερωτηθείς για την υπόθεση με τον γιο του και την Ρωσίδα δικηγόρο, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Ο γιος μου είναι ένας υπέροχος άνδρας. Είχε ένα ραντεβού με μία Ρωσίδα δικηγόρο, όχι με μία δικηγόρο της κυβέρνησης».

«Νομίζω πως ο Τύπος έκανε πολύ μεγάλο θέμα κάτι που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Επιμένοντας στην «ισχυρή σχέση» μεταξύ Ουάσινγκτον και Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι απόψε το βράδυ θα έχει ένα «φιλικό δείπνο» με τον Τραμπ στον Πύργο του Άιφελ.

«Μπορώ χωρίς δισταγμό να σας πω ότι το βράδυ θα έχουμε στον Πύργο του Άιφελ ένα δείπνο μεταξύ φίλων. Επειδή είμαστε οι εκπρόσωποι δύο χωρών που συνδέονταν ανέκαθεν και επειδή έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση, στην οποία παραμένω δεσμευμένος επειδή είναι σημαντική για τις δύο χώρες μας», κατέληξε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.