ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Σε χαμένες θέσεις εργασίας μεταφράζονται οι δασμοί Τραμπ

Γερμανία: Σε χαμένες θέσεις εργασίας μεταφράζονται οι δασμοί Τραμπ

Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Μπριγκίτε Τσίπρις, δήλωσε στο Reuters πως η δασμολογική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα κι αλουμινίου θα έχει κόστος σε θέσεις εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τόσο η Ευρώπη, όσο κι άλλοι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου, δεν θα πρέπει να επιτρέψουν την μεταξύ τους, διαίρεση.

Ο πρόεδρος Τραμπ προχώρησε την Πέμπτη στην επιβολή δασμών εισαγωγής, 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, ενώ το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την ανακοίνωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους δασμούς εισαγωγής εξαιρέθηκαν ο Καναδάς και το Μεξικό, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο κι άλλων εξαιρέσεων. «Οι πολιτικές του Τραμπ θέτουν σε κίνδυνο την τάξη μιας ελεύθερης παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε η Τσίπρις σε ανακοίνωσή της, που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.