ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Έτοιμος για τον εμπορικό πόλεμο ο Ντ. Τραμπ: «Δεν μπορούμε να χάσουμε»

Έτοιμος για τον εμπορικό πόλεμο ο Ντ. Τραμπ: «Δεν μπορούμε να χάσουμε»

Λίγο μετά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7 στον Καναδά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόνανλτ Τραμπ, φέρεται ότι είναι αποφασισμένος να βάλει πρώτα τα αμερικανικά συμφέροντα καθώς έκανε λόγο για «εμπορικό πόλεμο» υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να χάσει» επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά και το προεκλογικό του μότο «Πρώτα η Αμερική».

«Έχουμε έλλειμμα περίπου 800 δισ. δολαρίων κάθε χρόνο στο Εμπόριο, δεν μπορεί να χάσουμε τον εμπορικό πόλεμο! Η Αμερική έπεσε θύμα κλοπής από τις άλλες χώρες για χρόνια, είναι ώρα να γίνουμε εξυπνότεροι» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Στο τέλος της τεταμένης Συνόδου, οι υπουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη ζήτησαν από τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν να μεταφέρει στον Λευκό Οίκο την «ομόφωνη ανησυχία και απογοήτευσή» τους σχετικά με το θέμα των αμερικανικών δεσμών.

«Οι υπουργοί και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών συμφώνησαν ότι η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί στη Σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών κρατών στο Σαρλεβουά, όπου χρειάζεται η ανάληψη αποφασιστικής δράσης. Στόχος θα πρέπει να είναι να αποκατασταθούν οι συλλογικές συνεργασίες για την προώθηση του ελεύθερου, δίκαιου, προβλέψιμου και αμοιβαίως επωφελούς εμπορίου» επισημαίνεται στο κοινό ανακοινωθέν της G7 που συνέταξε ο Καναδάς.

Σε αυτό το κλίμα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ζήτησε τη λήψη μέτρων τις επόμενες ημέρες «για να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ και να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των κρατών μελών της G7».

Η Κίνα προειδοποιεί: «Ακύρωση των μεταξύ μας συμφωνιών αν επιβληθούν δασμοί»

Το Πεκίνο προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα ακυρωθούν οι μεταξύ τους συμφωνίες για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στην Κίνα.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua και η οποία δεν έκανε αναφορά σε κάποια νέα συμφωνία, επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιου Χε.

«Για την εφαρμογή των συμφωνιών που συνήφθησαν στην Ουάσινγκτον οι δύο πλευρές επικοινωνούν σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία και η ενέργεια, και έχουν σημειώσει θετική και συγκεκριμένη πρόοδο, αν και οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις δύο πλευρές», αναφέρει στην ανακοίνωση του Xinhua.

«Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπορικές κυρώσεις, περιλαμβανομένων δασμών, όλα τα οικονομικά και εμπορικά επιτεύγματα που έχουν διαπραγματευτεί οι δύο πλευρές θα ακυρωθούν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.