ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Yak-130: Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αεροπορίας αεροσκάφος καρφώνεται στο έδαφος και συνεχίζει να πετάει! (βίντεο}

Το ρωσικής κατασκευής εκπαιδευτικό προωθημένης εκπαίδευσης/ελαφρύ μαχητικό σώζει τον πιλότο - Ελπίζουμε να είναι ίδιας ποιότητας τα ιταλικής κατασκευής αντίγραφα που νοίκιασε η ΠΑ από τους Ισραηλινούς

Yak-130: Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αεροπορίας αεροσκάφος καρφώνεται στο έδαφος και συνεχίζει να πετάει! (βίντεο}

Πρωτοφανείς εικόνες για την ιστορία κάθε Αεροπορίας καταγράφηκαν στο Μπαγκλαντές με μεγάλο πρωταγωνιστή το ρωσικής σχεδίασης και κατασκευής εκπαιδευτικό προκεχωρημένου σταδίου/ελαφρύ μαχητικό Yak-130AT «Mitten» (κατά NATO).

Μετά από χαμηλή πτήση επίδειξης προσκρούει με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος, δεν εκρήγνυται όπως όλοι περίμεναν και εν συνεχεία πετά και τότε και εφόσον είχε πάρει φωτιά ο κινητήρας εγκαταλείφθηκε μερικά επιτυχώς από το πλήρωμά του (ο ένας πιλότος σκοτώθηκε γιατί εκτοξεύθηκε ανάποδα).

Το αεροσκάφος απέδειξε την πολύ ισχυρή δομή και τα επάλληλα συστήματα ασφαλείας τα οποία έχει και επέτρεψαν τουλάχιστον στο ένα εκ των δύο μελών να επιζήσει (το δεύτερο μέλος αν και εκτινάχθηκε λόγω μικρού ύψους και υψηλής ταχύτητας δεν τα κατάφερε και υπέκυψε).

Οι ελπίδες μας είναι να έχουν αντιγράψει οι Ιταλοί και την πανίσχυρη δομή του. Γιατί κάθε άλλο αεροσκάφος αν είχε δεχθεί αυτές τις δυνάμεις απλά θα είχε γίνει κομμάτια από την πρόσκρουση, πόσο μάλλον να ξαναπετάξει ώστε να δώσει χρόνο στο πλήρωμα να εκτιναχθεί.

Οι εικόνες από το συγκεκριμένο αεροσκάφος(YAK-130) πάντως έδειξαν ότι οι μάλλον κάτι ήξεραν οι Ιταλοί της Aermacchi που συνεργάστηκαν με την ρωσική εταιρεία, πήραν το σχέδιο και παρουσίασαν το M-346, που είναι η έκδοση ΝΑΤΟ του αεροσκάφους, και σαρώνουν στις πωλήσεις.

Μεταξύ των χρηστών και η ΠΑ που έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει τα ενοικιασμένα μέσω των Ισραηλινών ως νέα εκπαιδευτικά για την αντικατάσταση των Τ-2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη  στον ποταμό Καρναφούλι, στο Μπανγκλαντές ενώ επιχειρούσε από την αεροπορική βάση Chittagong-Patenga

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.