ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Capital controls: Θέμα ημερών η κατάργηση – Δείτε πως διπλασιάζεται το όριο ανάληψης

Capital controls: Θέμα ημερών η κατάργηση – Δείτε πως διπλασιάζεται το όριο ανάληψης

Το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζει να φέρει αλλαγές στα capital controls που ανατρέπουν επί της ουσίας τους περιορισμούς για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μέσα στις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά το όριο ανάληψης διπλασιάζεται με μια και μόνη κίνηση.

Στις αλλαγές οι οποίες φαίνεται ότι θα έρθουν το πολύ ως τα τέλη του Ιουλίου περιλαμβάνεται πρώτα απ’ όλα η αύξηση του ορίου ανάληψης από τα 1.640 ευρώ το μήνα στα 1.800 ευρώ. Μάλιστα δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των εβδομαδιαίων αναλήψεων καθώς θα δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του ποσού με μια ανάληψη για ολόκληρο τον μήνα.
Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου στους υφιστάμενους λογαριασμούς και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν διπλάσιο όριο ανάληψης από τον ίδιο λογαριασμό.
Η τρίτη σημαντική αλλαγή αφορά επαγγελματίες όπως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κλπ οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό εμμέσως διπλασιάζεται και γι’ αυτές τις κατηγορίες το όριο αναλήψεων μετρητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάσα αναμένεται να πάρουν ωστόσο και οι επαγγελματίες που κάνουν εισαγωγές καθώς θα αυξηθεί από το 140% στο 180% του καλύτερου μηνός το όριο για πληρωμές τιμολογίων στο εξωτερικό.
Όπως υπολογίζουν μάλιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η “έξοδος” της χώρας στις αγορές, οποία πλέον αναμένεται μετά τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε νέα χαλάρωση των περιορισμών, πιθανότατα ως τα τέλη του έτους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.